sladoledna torta
Imela sem recept za sladoled torto, kjer pa ni bilo v njej sladoled, pač pa se je torta dala za kakšno uro v zamrzovalnik.
Lahko jo pa poskusiš narediti s pravim sladoledom. Spečeš poljuben biskvit, namažeš s še tekočim sladoledom in zamrzneš. Ravno danes sem dobila recept za baje zelo dober sladoled. Prilagam recept:
2 kisli smetani
150 gr. sladkorja
250 gr. sadja
2 vrečki šlaga Dr.Oetker.
Šlag narediti po navodilih z vrečke, dodati sladkor, spasirano sadje, premešati in dodati 2 kisli smetani. Naliti v plastično posodo, ki se dobro zapre in v zamrzovalnik.
Ker je smetana mastna, sladoled ne kristalizira kot tisti v katerem je voda, zato ga lahko imamo dalj časa in je še vedno lepo kremast. Lahko se ga je tudi kot kremo.
Povdariti moram, da ga še nisem delala, ga bom pa danes popoldne.
Jaz delam sladoled sama doma. Imam strojček. Vzamem tortni model s snemljivim obodom. Na dno dam biskvit, ki ga kar dobro prepojim, po možnosti s kakim alkoholom ( ostalo postane preveč trdo). Na ta biskvit naložim plast sladoleda. Malo v zmrzovalnik, nato pa nslednjo plast sladoleda. Skupaj dam čimbolj različnih barv, da je potem tudi lepo za videt.
Forum je zaprt za komentiranje.