Sladoled – doma
Par tem nazaj sem brala o sladoledu v Zvezdi, ki je zelo drag, pa še ne preveč dober.Zato sprašujem vas ali ima katera kakšen dober, preizkušen recept za izdelavo sladoleda doma, sem velika ljubiteljica sladoleda in sem kupila strojček za izdelavo sladoleda, priložen recept z veliko jajci pa mi ni preveč všeč, saj je sladoled zelo “težek”, jaz imam pa raje bolj kremaste sladolede.
Hvala za predloge.
Odličen sladoled je z maskarponejem http://www.kulinarika.net/recepti/14057/sladice/malinov-sladoled-z-mascarponejem-in-smetano/
Pri njem ne rabiš strojčka za sladoled.
Poglejte !
Doma narejen sladoled je res nekaj posebnega pa vendar .npr.:pri nas gre sladoled kar v promet in ,če bi hodili vedno ko se nam zahoče po kepice bi krepko plačali vsakič.
Nas je 5 in,če bi vsak po 1 kepico ajd preživiš,če ni prepogosto.Sladoledne kepice so ratale kar drage v mestu LJ.je 1,20 pa še to je ugodno .
Zato pa gremo mi v lj.mlekarne po 4l banjo ,kjer imajo tudi pestro izbiro ,stane pa okoli 9e.In se najemo dobrega sladoleda za cel teden.
P.S.pa še od otrok prijateljčki pridejo na porcijo.
Tako,da sladoled doma v skrinji ne zdrži dolg.!
Prevedeno z nekega drugega foruma:
Najbolj enostaven sladoled:
Olupiš banane in cele ali narezane na kose zmrzneš.
Zmrznjene banane potem zmiksaš z multipraktikom ali čem podobnim in takoj porabiš.
Miksati je potrebno kar nekaj časa – dje – bolj penasta je zmes, ker se vtepe še nekaj zraka.
Ne dodajat sladkorja. Lahko pa se “sladoled” prelije s čokoldanim prelivom.
Ravno včeraj sem naredila malinov sladoled.
pol kg malin
2 dcl smetane
2 žlici mascarponeja
mlet sladkor
Zmiksaš in precediš maline ( odstraniš pečke ), dodaš sl. smetano in mascarpone, lsadkaš po okusu. Jaz sem naredila lučke, ostanek pa v posodico, po pol ure premešala in čez pol ure je ravno pravi. Potem pa v skrinji za globoko zmrzovanje že preveč otrdi, ga je treba prej ven vzeti.
Če se ti zdi, da ima preveč okus po sl. smetani, jo nadomestiš z mlekom, ampak meni je njami.
Olupite banane narežete na majhne koške nato zribate, potem zmiksate dodate rožmarin in sol za boljši okus ter bio sladoled. Dodate moscarpone 10 žličk sladkorja in vse skupaj ponovno zmiksate date v lonec ter v skrinjo za 1 teden. Čez teden dni odprite pustite da se raztopi in raztali in nazaj za 1 teden v skrinjo. Čez en teden odprete nazaj vzamete ZAJEMALKO!!! in si sladoled date na krožnik uzamite žlico in pojeste kot juho. Dober tek čez 2 tedna!
Forum je zaprt za komentiranje.