Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladoled brez strojcka

sladoled brez strojcka

Imam posodice za lucke, jutri grem na trg po maline… rada bi za otroke naredila sladoled, pa sem izgubila recept. Ce me spomin ne vara sem vcasih delala iz navadnega jogurta, sladkorja in sadja, pozabila pa sem razmerje. Mi lahko kdo pomaga s kaksnim nasvetom?

LP Barbara

za časa moje mladosti (beri osnovna šola) so starši delali sladoled iz sadnih jogurtov…….veliko raje jedla tak jogurt kot svež……lahko bi kombinirala s prepasiranimi malinami in osladkanimi…………………………….
drugače pa je en očka letos v kampu ponudil našemu malemu…zmrznjen malinovc…..pa so ga naš in ostali prav z veseljem lizali…….

V zadnji Lisi (Čarovnija okusa) je en fleten recept za sladoledne lučke – bom prepisala zvečer – mogoče ga prej še sprobam, sicer ga jaz ne bi zamrzovala ampak naredila kar v strojčku, smo zaradi okusa se bo pa že vedelo če je za kaj ;-)). Danes bo pasal sladoled – je vroč dan ;-))
Recept je pa iz kefirja in še nekaj zraven (to sem si od sestavin edino zapomnila aja, pa borovnice)….

Poročam.

Še ena ideja, kompot, ki mu odlijem (spijemo) vso vodo, zmiksamo in poljubno dodamo še jogurt ali morda malo stepene smetane…….

trenutno je meni najboljsi sladoled /brez strojcka / vanilija-piran ! 🙂 cez si pa dam malo slivove /domace/ marmelade. lp petra

V zadnji številki revije Dober tek je recept za sladoled brez strojčka, ki ga narediš iz stepene sladke smetane z dodatkom marelične marmelade. Razmerja ne vem na pamet-če koga zanima, lahko do jutri pogledam….

Lepo prosim!

Odkar vem za tale preprost recept, sladoleda praktično ne kupujem več:

V zmogljivem multipraktiku seseklajte 0,5 kg poljubnega zmrznjenega sadja z 0,15 kg sladkorne moke (lahko več ali manj, lahko tudi rjavi sladkor….). Med vrtenjem počasi vlivajte sladko smetano ali pa močno ohlajeno mleko. Ko se naredi primerno redka masa, je tekočine dovolj. Lahko dodate limono, meliso, cimet…. možnosti so neomejene!

Hladen tek!

Imam samo ta recept. Meni je všeč.

1 jogurtov lonček sladkorja v prahu

1 kisla smetana

1 lonček sadja ali 10 dag stopljene čokolade

1 šlag krema

Zmešaš šlag kremo, dodaš kislo smetano in narezano sadje in nato sladkor v prahu.

Jaz sem naredila jagodnega. NJAM!

LP, ina.

ina.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close