sladkorni led se mi topi, pomoč prosim
ja včeraj smo naredili čez 140 božičkov, in smo jih tudi pobarvali. Rdeča kapa rdeč nosek itd. Delala sem po receptu en beljak in 200g sladkorja v prahu,dodala barvo in še malo sladkorja v prahu da se ja ne bi led omehčal in kot zgleda se je. Ni še vse šlo vmaloro. Zanima me kam naj jih postavim da preprečim nadaljno taljenje. Na hladno ali bolj na toplo. Čez noč in danes jih imam v prostoru kjer je 13 stopinj ali manj. Je bolje če so na toplem. To sprašujem tudi zato da vem kam jih postavit da bojo otroke počakali kolikor toliko lepi.
Hej, Barbi!
Zdaj sem pa resnicno v dilemi; namrec sama nisem imela nikoli problema, ker sem obliv res hitro posusila in se mi nikoli ni potem topil.
Zdaj pa res ne vem, ali ne bi bilo bolje, da jih imas v avtu. Pa malce poskusi, kaj bi bilo bolje. Dva neses v avto in vidis reakcijo v prostoru in v avtu.
Oprosti, ce se tebe spravljam v dvom.
Srecno roko :))) Babi
Jaz vedno mažem čimbolj tople, da se že sproti začne sušiti. Me pa res čudi, da se ti je začelo topiti… jaz sem namreč vzela 1 beljak in 200 g sladkorja, pa sem dodala vsaj še žlico limoninega soka, pa je bilo še vedno zelo gosto.
Držim pesti, da ostanejo Božički čimlepši.
Vladka
jah sem jih odnesla kar v dvorano in so tam kar lepo počakli na otroke, no name tud no k pašem še med otroke,kao:). Zgledal je glih tko k da so jim nosovi in kape zašvicali, zato me je blo prov strah. Sej men so se tud hitro sušili ker sem imela kuhinji še “šporget” zakurjen in je bilo res toplo, okoli 25 stopinj9Za miklavža sem delala Miklvaža in sem naredila rdeča usta po enakem postopku in so se usta razmazala in so zgledali tako kot da bi jih kdo “na gobec”.
Forum je zaprt za komentiranje.