Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladkorni bolnik

Sladkorni bolnik

Hoj!

Približujejo se nam praznovanja, takšna in drugačna (hudo). Pa me zanima, če ima katera kaj izkušenj s peko za sladkrne bolnike. Pojma nimam, kaj bi spekla, da bi bilo primerno tudi zanje.

Hvala!

Ašam

MIslim,da lahko narediš vse vrste peciv, samo, da zamenjaš sladkor z natrenom. Tako dela moja tašča, ki je na insulinu.Ne vem, če sem kaj pomagala
Lp Mateja

si

LP:))))))))))99

Pred leti je pri CZNG izšlo nekaj knjižic za razna obolenja, tudi za sladkorne bolnike.

Je zelo uporabno, saj so recepti, sestavljeni menuji, sladice …glede na dovoljene sestavine in zamenjave zanje.

Pri diabetikih ni samo vprašanje sladkorja; zelo pomembe so tudi maščobe.

Žena Petra Lovšina se tudi ukvarja s tem ( prehrana diabetikov) in publicira.

Priporočljivo in v pomoč vsem, ki morajo pripravljati hrano.

Lp

Dieta sladkornega bolnika je res še marsikaj drugega in ne le zamenjava sladkorja, če pa je tu govora o praznovanju, pa se tudi sladkorni bolnik včasih pregreši.
Sama sem kar velikokrat naredila torto moji stari mami za rojstni dan in res le sladkor zamenjala s fruktozo… Seveda je mama torto jedla zmerno in nikoli ni bilo nič narobe.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Najlepša hvala za pomoč!

Lep sončen pozdrav
Ašam

Moj mož je sladkorni bolnik. Zanj najraje spečem kakšen jabolčni zavitek (iz vlečenega testa, ne listnatega, ker je preveč maščobe). Zelo rad ima tudi pite. Tam zamenja sladkor z fruktozo. Sadje ki ga doda pa prav tako obdela z fruktozo.
Prav tako pride prav biskvitno testo (za torto), ker tam ni maščob, sladkor zamenjamo z fruktozo. Namažem pa z marmelado za diabetike.
Mož tudi obožuje pečena jabolka (izdolbeš, napolniš za naseklanimi orehi, medom in cimetom.), pa še kaj bi se našlo.

Poleg vsega navedenega se tudi pri pecivih izogibam beli moki, uporabim vsaj polbelo, če že ne črno ali polnozrnato. Seveda kolač potem ni bel, so pa okusi včasih še bolj zanimivi.

LP, Astra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close