Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladkor : javorov sirup

sladkor : javorov sirup

Pozdravljeni,

nakajkrat sem v piškotih nadomestila sladkor z javorovim sirupom in mi je bilo zelo všeč, saj piškoti niso bili trdi (npr. cookiji). Vendar pa sem količino sirupa dala po občutku – zanima me, ali ima katera izkušnje s tem. Kakšno razmerje sladkor : javorov sirup naj uporabim?

Pika

p.s.: Sem gledala po iskalniku pa nisem našla teh informacij.

Pika oprosti ker se obešam na tvojo temo, ampak me zanima če mi kdo zna razjasnit, če sladkor lahko nadomestim z javorjevim sirupom (podobno kot fruktozo), če ima človek slabe reakcije/prebavljanje na navadni sladkor (rjavi in beli). Kaj pa med ali čebelji matični mleček?
Hvala za pojasnila!

P, maja

Hej!

Pika, tudi sama dam javorjev sirup po obcutku, prav tako med. Nikjer ni to napisano, niti na etiketi steklenice ne. Edino pri sadnem sladkorju z dodatkom um. sladila je oznaceno: ce je zpis zlica navadnega sladkorja, je potem polivica manj…nekako tako.

Maja, tu bi pa rabili Misiko ali Staso:))) Onidve sta znali odgovoriti na taka vprasanja in se katera druga. Stvar je bolj strokovne narave. Si kaj pogledala na sosednji forum – zdrava prehrana ? Mogoce bo tam kaj vec uspeha.

Lep pozdrav Babi

Babi, prosim pomoč, kje je forum zdrava prehrana, sem brskala na med.over.netu pa sem prišla do strani zdrava prehrana, ni pa nikjer foruma…sem najbrž slepa ali pa je cuker padel:)

Pa hvala za pomoč!

Maja

Majamarko, oprosti!

Mislila sem spodnji forum Prehrana, oblikovanje telesa….
Oni Zdrava prehrana je pa stalno samo spletna stran in nic forumov.

Lep pozdrav Babi

Babi hvala, bom šla še tja probat kako je s sladkorjem…zadnje čase imam probleme s črevesjem zato se moram nekaterim živilom izogibat, čeprav zelo nerada – sploh mleku in čokoladi:((
Sem se tudi že zanimala na 115. (zelišča in zdravje) tako da bi se lahko izognila kolonoskopiji, zato bom najprej probala s postom oz pravilnejšo prehrano.

Lv, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close