sladko
Naredila sem kokosovo bajedero (brez pečenja) iz letošnje ramine knjižice receptov in je bila božansko dobra. Jo priporočam, ker je skupaj en, dva tri, pe še pečit jo ni treba. Knjižico imam doma, tako da bom jutri napisala recept, v kolikor ga nimaš, oz.bo katera recept napisala, ki ima knjižico pri roki.
ČOKOLADNA SALAMA
250 g margarine
4 rebra čokolade
3 žlice čokolade v prahu
1 jogurtov lonček sladkorja
2 jajci
orehi, rozine, lešniki, kokos
albert keksi
žele bomboni
rum
oblate
Margarino, čokolado in sladkor raztopimo. Po želji dodamo narezane orehe, lešnike, rozine, kokos (če nam katera od teh stvari ni všeč, je ne dodajamo) in nazadnje dodamo še jajci. Albert kekse zdrobimo s kuhinjskim valjarjem (naj ostanejo tudi večji koščki, je salama bolj pisana)in jih dodajamo masi, da je primerne gostote (ne sme biti tekoča).
Oblate zavijemo v vlažen prt, da se zmehčajo. Maso namažemo na oblate in po sredini vsake naložimo žele bombone in zvijemo. Mase je dovolj za približno štiri oblate. Hranimo v hladilniku ali pa kar v zmrzovalniku.
ali
Pa kakšne rafaelo kroglice,tiramisu,rumove…
Kokosove kroglice, tiramisu ali pa pecivo za katero uporabiš navadne kekse za osnovo… potem pa jaz ali v dušena jabolka zakuham puding, ali puding zakuham kar v kompot ali pa skuham le navaden puding na mleku… to prelijem na malo navlažene kekse, pokrijem z drugo plastjo keksov, ohladim in premažem s stepeno sladko smetano. Če dam le sam puding ponavadi zgornjo plast piškotov kar izpustim in smetano mažem direktno na ohlajen puding. In še in še je variant…
Vladka
kokosova bajedera – rama – domače slaščice
30 dag piškotov (albert)
1 dcl vode
20 dag sladkorja
10 dag margarine rama za peko
20 dag kokosove moke
4 žlice ruma
limonina lupinica
preliv:
20 dag čokoldade
8 dag margarine rama
V zavreli vodi raztopimo sladkor in s tem prelijemo mlete kekse. penasto umešamo margarino, dodamo kokos, rum, limonino lupino (jaz sem dala kar limonin sladkor), namočene kekse ter vse skupaj dobro premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko, namažemo s pripravljeno maso in jo enakomerno porazdelimo.
Maso prelijemo s čokoladno glazuro.
Dober tek
Sabina
Forum je zaprt za komentiranje.