Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladko, pa da ne peče zgaga

sladko, pa da ne peče zgaga

Lep pozdrav!

Več glav več ve – prosim za pomoč!

Rada pečem sladko (torte, pite, biskvite, raznorazna peciva), ampak problem je, ker marsikoga po takih rečeh peče zgaga. Včasih sem prav v zadregi in ne vem, kaj bi spekla, da bodo lahko vsi jedli. Orehom se na daleč izogibam, ne vem pa, na kaj moram biti še pozorna.

Moški del ima težave s tem, celo po pingvinovi rezini ga peče.

Imate kakšno idejo, kaj bi lahko spekla oz. kaj je tisto, kar povzroča, da peče??

Nekatere peče zgaga po maščobi (maslo ali margarina), sploh če se prežge.

Mogoče kakšen biskvit na bazi olja ali celo brez maščobe?

Lp, ela S

Mene peče po pecilnem prašku. Zato ga v biskvite ipd. ne dajem, pa ravno tako vse lepo naraste. Pa orehove potice tudi ne smem jest.

lp

Julija

Ja, poskusi se izogibati pecilnega praška, tudi jaz ga v navadne biskvite ne dodam.

Vladka

Hvala za odgovore! Bi bilo potem najbolje, da grem po principu izločanja? Najprej brez pecilnega, potem pa še bre maščobe?

Ja, jaz bi naredila tako. Sicer pa menda zgago pri vseh ljudeh povzročata pomarančni in paradižnikov sok. No, za pomarančnega sem to že tudi sama ugotovila. Ampak samo pri kupljenem, pri doma stisnjenem nikoli.

lp

Julija

Zgaga lahko peče tudi zaradi sladkorja, torej se je treba izogibati tudi temu (morda ga zamenjaš s fruktozo).

Sicer pa je o Zgagi – refluksni bolezni požiralnika precej napisano tule:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close