Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sladko-kisla omaka McDonald

Sladko-kisla omaka McDonald

Moja hči jo ima najraje od vsega v McDonaldu. Ker je dobila diagnozo celiakija, sem seveda preverila tudi to omako. Na njihovi spleti strani piše, da je narejena iz medu, riževega kisa, sojine omake in začimb. In še posebej piše, da vsebuje gluten. Verjetno ima ena izmed sestavin tudi nekaj takega v sebi …

Ker se ne spoznam na te azijske zadevce, me zanima, katero sojino omako, rižev kis in začimbe priporočate, da to spacam sama doma? Za sestavine bom že preverila v trgovini, prosim vas le, da me napotite do teh jedi – pač tiste, ki so vam dobre in za katere menite, da bi šle v to omako.

Če pa kdo pozna kupljeno sladko-kislo omako, ki je podobna tej v MD, bom še posebej vesela!

Še enkrat: ne obremenjujte se s setavinami, vse bom preverila. :)))

Hvala za pomoč!

mislim, da je noter marelična marmelada (aprikot) in ne med, sem enkrat brala etiketo.
Pa še tole sem našla http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8113

MARELIČNA OMAKA

sestavine:

125g marelične marmelade

2 čž sadnega kisa

1 čž ketchupa

1 čž mareličnega likerja

pa še to:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_and_sour_sauce

sestavine:

1/4 l vode

1 jž koruznega škroba

7 jž rjavega sladkorja

5 jž kisa

5 jž pomarančnega soka

4 jž ketchupa

3 jž limoninega soka

1/2 čž tabasca

1/4 čž čilijevega olja

1 čž goste sojine omake

1 jž grand manrniera ali cointreauja

priprava:

Najprej v loncu premešamo vodo in škrob. Nato dodamo vseostale sestavine razen grand marinera. Počasi med mešanjem zavremo, da se omaka zgosti. Lonec odstavimo in dodamo grand mariner. Okusna omaka za vse, ki jim je všeč sladko-kislo. Ponudimo hladno.

Verjetno bo škrob problematičen

"I dont care about money, but they are good for my nerves" -Ingmar Bergman

Ne, koruzni škrob ni problematičen. 🙂
Hvala vama, nekaj bom že spacala skupaj. Takole, z recepti, bo toliko lažje.

Če še ima katera kakšen recept, predlog, napotilo – prosim zanj.

Uh, kako bo vesela in presenečena!

Previdna bodi pri sojini omaki. Od vseh, kar jih je na tržišču, samo TAMARI ne vsebuje glutena. Lahko, da je še kakšna, ampak ta je preverjena in ima tudi oznako (prečrtan žitni klas).

Tole o sojini omaki bo pa tudi meni prav prišlo 🙂 super, do sedaj jo še nisem našla.

Sem se oglasila zato, da te opozorim, da pazi pri ketchapu. Saj najbrž bereš deklaracije, ampak bolje dvakrat kot nikoli

v Sparu imajo sladko kislo omako za piščanca (deklaracije ne poznam), ki je precej podobna mc donaldsovi, občasno je te omake možno kupiti v Lidlu ali Hoferju (za deklaracije zopet ne vem)

sem pa jaz pred leti delala neko verzijo svinjine v sladko kisli omaki….

1/2 kg na trakce narezane svinjine
1-2 jajci
moka
sol, poper

omaka:
1 skodelica vode
1/2 skodelice kisa
2/3 skodelice ketchupa
2/3 ” rjavega sladkorja
2 žlici gustina (ali katerega drugega gostila)

na kratko
svinjino povaljaš v moki in jajcu, na hitro ocvreš
daš v pekač, preliješ s kuhano omako in daš še v pečico, da malček povre…postrežeš z rižem

je pa to bolj evropski recept…..

jaz pripravljam dve vrsti kitajskih jedi s sladko kislo omako (svinjino in zelenjavo-korenje, paprika, čebula in varianto s piščancem, vloženimi čebulicami in ananasom..tej drugi zmeraj dodam curry), ampak nimam receptov pri roki, pa tudi na maca ne spominja…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Hvala za opozorila in nov recept! Zlate ste.
To se bomo mastili … ;)))

Imam eno vprašanje.
Ali kdo pozna receptza mcdonaldsovo omako z kislo smetano ponavadi jo dobimo v majhni beli škatlici z modrim pokrovom

Hvala za odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close