Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladki krompir

Sladki krompir

Sladki krompir:

Ga uporabljate (kuhate, pečete…)? Kako? Kje ga kupite?

Hvala!

V.

kupim v spinu poceni in ok je.pakiranje 3kg.pečem v pečici z zelišči,papriko in ostalo zelenjavo.

Yonix

A govoris o batati oziroma oranžnem krompirju? Ima ga Mercator, pa včasih tudi ostale večje trgovine.

Popečeš v pečici, lahko z zelišči, pri nas je bil ena prvih “sladkih” zadev v zelenjavnih mešanicah za dojenčke.

Kaj pa uporaba za ostale krompirjeve jedi?
Pire, testo, kuhanje, juhe….?

Ali se ga lahko kar zamenja z navadnim krompirjem?

Brala sem, namreč, da sladki krompir spada med “zdrave OH”.
Ali je kaj razlike v okusu?

To ni krompir kot tak, v pireju ne bo dober, za testo pa ne vem.

Ne, to ni batata. Batato poznam.

Sladki krompir je nekaj drugega.

http://www.foodnetwork.com/search/delegate.do?fnSearchString=sweet+potato&fnSearchType=recipe

http://www.foodnetwork.com/search/delegate.do?fnSearchString=sweet+potato&fnSearchType=recipe%5B/quote%5D

Hvala za link z recepti. Mene zanimajo bolj osebne in domače izkušnje s kuhanjem sladkega krompirja. Jih imaš?

Nekaj malega. Delala sem sweet potato pie, pa sladki krompir z (ne vem, kako se prevede) marshmallows, pa potem pečenega v kosih, juho, pa palačinke (ta ameriške) s sladkim krompirjem. Aja, pa kot krompirjeve polpete za prilogo.

Venga sprašuje o izkušnjah, ti ji pripopaš link.
Potem te ponovno vpraša kako pripravljaš sladki krompir, ti ji prepišeš naslove prvih parih receptov….

Če nimaš odgovora, ne odgovarjaj!

Venga!

Jaz imam sladki krompir posajen na vrtu. Pridelek ni ravno velik, zato ga imamo samo za “praznike” :)))Uporabljam ga enako kot navadni krompir. Morda je res malo bolj sladkobnega okusa (saj že ime pove) in bolj kašnat. Kuhan je v 15ih minutah. največkrat ga skuham kar celega, ker se zelo težko lupi. Kuhanega olupim, ponavadi razrežem in še malo popečem. Najboljši se nam zdi tako popečen in posut z rožmarinom. Delam tudi pire, le da ne dodajam mleka, ker je drugače preredek.Samo žlico kisle smetane.
Nisem še delala krompirjevega testa, bi bilo pa verjetno čisto OK.

Saditev je treba obnavljati vsaki dve leti. Semenski sladki krompir kupim v Semenarni na Rudniku.

Spin, pa še kje se ga da kupit?

janez, a si pozabu tablete vzet???

ali je katera vrsta semenskega sladkega krompija sedaj v prodaji v merkatorju ?? če se ne motim ponujajo 4 različne vrste . imena žal ne vem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close