Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladki korneti – kje kupiti?

sladki korneti – kje kupiti?

na forumu Starši Staršem sem prebrala, da nekdo išče, kje se da kupit te kornete. ni glih odziva tam. ve kdo tukaj, ker mene tudi blazno zanima!

Ima jih Mercator – nekajkrat sem jih videla ( pakirani v sklatli), ampak niso tako dobri, kot tisti, ki jih imajo sladoledarji.

Svoj cas sem jih delala sama ( naprava za tanek vafel ) in zavila vroce na poseben lesen stozec. Bili so krasni hrustljavi, sladki in aromatizirani.
Zdaj ima napravo vnuk in se on s tem zabava:)

Lp

ojla,

nekdo je očitno le našel odgovor (posredujem):

Pa sporočite kakšna je cena!

hvala za link!

samo ceen pa res ni nobene nikjer. ???????

Babi,

kakšna pa je to naprava za tanke vaflje delat? Jaz vem samo za tiste klasične, tadebele 🙂

Ancaa,

prastara; dve tezki litozelezni ( ali temu podobno) okrogli plitki posodici ( ki se ujemata in tesno zapreta)… z vzorcem , speti z 2 dolgima rocajema. To segrejes nad plinom ali drugim ognjem, vlijes zlico biskvitne mase, stisnes in nad ogenj, najprej na eni strani, potem na drugi. Peceno je takoj, ker je tanko – pa tak lep vzorcek dobi. Se toplo ovijem okrog lesenega stozca. Ohlajeno, je lepo hrustljavo – pravi kornet.

Tako je imela moja nona in nam pekla na ognjiscu:))

Potem sem jo enkrat na Miklavzevem sejmu v Trstu zagledala in kupila. Je tudi lep okras na steni. No, odnesel jo je vnuk, ker je na steklokeramicni plosci ne morem uporabljati. Rocaja preprecita direkten dotik z grelno ploskvijo.

Lep pozdrav Babi

Hvala Babi za tako hiter in izcrpen odgovor! Si kar predstavlja, o cem govoris. Prav skoda, da se kaj takega ne dobi vec, bi kar sama delala tiste dobre sladke kornete.

Pozdravcek!

ancaa, kaj pa če bi se kar v lokalni slaščičarni zmenila, da jih recimo nekaj kupiš in ti jih dajo po nižji ceni? Saj niti vem ne, če je to možno, ampak vprašati ni greh 🙂

LP

O ja, Zala, je mozno…vsaj v nasi, so pa kar zasoljeni, mislim 80 sit eden.
So sicer njami:) Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close