Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladka smetana

Sladka smetana

V Sparu sem prejšnji mesec kupila tisto “posodo” za sladko smetano (z bombicami), ki je bila v akciji in sem si jo že dolgo želela.
Vendar pa je tu že prvo razočaranje. Kljub temu, da delam po navodilu (splaknem s hladno vodo, smetana iz hladilnika, bombica, 2x pretresem…), mi smetana ostane preveč tekoča. Rada bi, da bi bila taka, da bi z njo lahko okrasila sadno kupo in se ne bi razlezla. Proti koncu pa mi v “posodi” ostane kar nekaj smetane.
Kaj delam narobe?
Hvala za vsak odgovor ali nasvet!

povej mi prosim koliko meri posoda za smetano in koliko daš smetane v posodo??? jaz delam na liter smetane vedno 2 bombici inzelo pretresem1še boljša smetana je če litru smetane dodaš nekaj kapljic ruma!!!

Na dnu posode piše, da daš notri lahko maksimalno 0,5 l. Z eno bombico sem poskusila hkrati 2 smetani in naslednjič samo eno. Prvič sem dala alpsko in drugič navadno (zeleno od LM).
A tebi uspe narediti tako smetano, da se ti nič ne razleze?

jaz delam 1 l smetane in dve bombici in je smetana trdna in odlična. ko jo boš naslednjič delala poglej ko smetano vliješ v posodo ko jo zapiraš je ena gumica zelo pomembna ki spusti plin noter, gumica je v nastavku na pokrovu te posode, upam da razumeš.jaz uporabljam smetano hula lula!

Bom poskusila! Če ne bo šlo, se spet javim!

Jaz dam na 0.25l eno bombico……….pa treba je malo bolj po ‘šejkat’…strest……2 x je premalo…….če po npr. 4 x stresanju ne bo dovolj daj še 2x

Joj, to cudo nam je prijatelj s Ceske prinesel 64. leta. To smo jo uporabljali in potem je cez leta omagala. Smetana je bila krasna. Lp

Bistvo je v plinu, ki gre v posodo. Če ga kakorkoli izgubiš, ne bo s smetano nič. Zato pazi na gumico, je zelo pomembna!

Jaz dam 0,5l alpske smetane, pa eno bombico – vedno mi lepo rata, samo pretresti je treba kar precej. Jaz sem gledala, kako to naše punce v bifeju delajo, pa imajo vedno dobro smetano – stresajo kot blesave:))))

Če boš pa poskusila torto krasit s to smetano – ne bodi razočarana – trenuten efekt bo krasen, čez pol ure bo pa vse dol padlo …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close