Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladica za piknik v vroči naravi

sladica za piknik v vroči naravi

… ponavadi imamo s pripravo jedi za piknik cel dopoldan dela, zato je fino speči kaj že prejšnji dan. Kaj bi naredile sočnega, lahkega, brez meni ljube (vročina) čokolade – in da ne rabi biti ohlajeno?

Ti recepti bodo zdaj zdaj aktualni.

Alibaba

Muffine.

Pri nas je za piknik zakon potratna potica ali pa sirov zavitek (tudi jabolčni), pa tudi nad kolačem presenečenja smo navdušeni, pa še zelo hitro je pripravljen.

Sedaj je čas češenj…Češnjev zavitek.!Maja

Pa še link:

Jaz vzamem kar dvojno maso, ker imam pekač kateremu se dolžina lahko spreminja in tako nastavim na največjega.

skutni narastek oz. sočno skutino pecivo.
Tudi jaz te dni razmišljam, pa kake druge ideje nimam.

Tudi jaz vedno navijam za mafine in pitulice.
Mogoče pecivo na suho (recept v bazi na Kulinariki)?
LP Mimi

Orehova pita,brki

Kakšni polnjeni marmeladni žepki, skutine pite s sadjem, domači prijatelj, kroglice iz suhega sadja, pannetonne …

skutni narastek oz. sočno skutino pecivo.
Tudi jaz te dni razmišljam, pa kake druge ideje nimam.

Jaz sem zadnjič naredila zagrebške rezine (mislim, da so podobne kot londonske) ter kot sahar torto le, da sem spekla v pekaču, namazala ter naredila kocke ter prelila z pomarančnim želejem.

LP

Atomski zavitek

Biskvitna zmes:

1 jogurtov lonček moke
1 jogurtov lonček sladkorja
1 vanili sladkor
pol pecilnega praška

Sestavine zmešamo in razdelimo na 3 – 4 dele.

Nadev: (količina je poljubna, odvisno od okusa)
Naribana jabolka + malo cimeta, 1 skuta

Namesto jabolk lahko damo: višnje iz kompota, grozdne jagode, poskusite tudi s svežom sadjem …

Preliv:

5 dcl mleka
1 kisla smetana
2 jajci

Pekač namažemo z oljem, dno potresemo z drobtinami, nato potresemo del biskvitne zmesi, jabolka, razdrobimo skuto, spet zmes,…ponavljamo.
Na vrhu mora biti nadev, nato prelijemo s prelivom.
Zavitek pečemo približno 1 uro v pečici na 180 – 200 stopinj.

To je za manjši pekač, za večjega ali pa za višje pecivo dajte več sestavin.Pride sočno.

To je pa Pecivo na suho. Pecivo je enkratno.

Ste probali, vam je všeč? Lahko pa še kaj po želji dodate.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close