Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sladica iz piškotov

Sladica iz piškotov

Nekako imam v mislih otroške piškote(s čem jih naj namočim in koliko?), preko bi polila vanilijev pudind(ali kremo), na vrh pa stepena smetana.

A naj piškote namočim z mlekom?Jih potunkam v mleko ali prelijem v posodi?

Prosim za odgovore-sladico potrebujem jutri zvečer, tako da moram zjutraj v trgovino.
Katero sladko smetano moram kupiti?Lahko Sparovo sladko?

Tole je sicer recept pobran iz enega drugea foruma, ampak preizkuseno dober 😉

2 zavitka Leibniz piškotov (ali albert)
2 čokoladna pudinga
1 vanilijev puding
čokolada

Položimo prvo plast piškotov na pladenj ali v pekač (4×5 piškotov), skuhamo najprej čokoladni puding po navodilih iz vrečke, malo ohladimo in zlijemo na piškote. Zatem položomo ponovno plat piškotov, skuhamo vanilijev puding in vse še enkrat ponovimo s čokoladnim pudingom. Na vrhu je zadnja plast piškotov.
Stopimo čokolado z malo mleka in masla ter vse skupaj prelijemo. Postavimo v hladilnik za par ur! Recept je enostaven in zelo okusen.

Ps. ko kuhate puding naj se kakšno minutko hladi, da se ne bo vse skupaj s piškoti razlezlo in šele potem položite novo plast piškotov….

P.S. Piskote lahko polijes (pred pudingom, da se malo zmehcajo) z melkom, kavo, kakavom…po zelji 😉 Koliko polijes, toliko, da keksi se pivnajo in da ne bojo prevec razmoceni. Jaz sem jih polivala kar v posodi, ko sem imela ze pripravljene na puding.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

No, naj dam se link do recepta, da bos nasla se kak drug nasvet

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close