sladica iz Albert keksov
Včeraj sem na enem obisku jedla (menda zelo enostavno za pripravo)sladico, ki je bila narejena nekako iz večih plasti, v obliki kocke. Vmes so bili Albert keksi in plasti pudinga, vendar ni bilo pečeno. Zgornja plast je bil cel keks, zato vem, da so bili Albert. Ker se sama ne spoznam najbolje na peko in sladice, mojemu dragemu pa je bila ta sladica izjemno všeč, vas prosim, če mogoče katera ve, za katero sladico gre in kako se pripravi.
Zelo bi vam bila hvaležna tudi za recept.
To tudi jaz včasih naredim, in sicer takole:
Vzamem en pladenj, v katerga polagam Albert kekse pomočene v mlačno mleko(da so mehkejši). Ko je ena plast piškotov n pladnju zakuham puding(okus po želji) in stresem gor ter z žlico poravnam(vseeno če se zliva mal čez piškote), potem spet eno plast piškotov in spet puding on spet piškote(toliko plasti kot sama želiš), jaz dam na vrh še čokoladno kremo za torte, ni pa nujno, lahko celga namažeš s to kremo okol in okol, na vrh pa okrasiš z sladko smetano.
Zelo enostavno, lp in dober tek
To je najbolj enostavna puding torta. Vse sestavine si pripraviš vnaprej, potem samo zlagaš.
– Potrebuješ albert kekse ali podobne, npr. pravokotni Petit beurre.
– Potem tekočino za navlaženje keksov, npr. toplo ali mlačno mleko, odišavljeno s kakšnim likerjem, lahko kakav, lahko razredčena kava, lahko tudi sadni sok.
– Potem potrebuješ še kuhan puding, vroč oz. še topel, tako da teče. Okus pudinga je odvisen od peciva in naj se sklada s tekočino za navlaženje, lahko je vanilijev, lahko čokoladen, lahko saden.
– Poleg tega imaš lahko pripravljeno tudi kakšno sadno kašo (kuhano jabolčno čežano, lahko samo odmrznjene in kratko zavrete gozdne sadeže ali podobno.
Na dno pekača zložiš plast keksov, navlažiš, (plast sadne kaše, če želiš), preliješ s pudingom. Ponovno plast keksov, vlaženje, (sadje) puding. Zgornja plast so piškoti.
Stepeno smetano lahko daš tudi vmes kot eno plast, lahko pa samo vse skupaj premažeš s stepeno smetano. Lahko obliješ s čokolado. Skratka, lahko narediš pravo torto…
Vse skupaj postaviš v hladilnik, da se puding strdi in tako vse poveže, dobro je, da nekaj ur odstoji v hladilniku, da se res prepoji. Če nisi prej namazala s smetano, lahko še sedaj. Dobro ohlajeno se lepo reže.
Primerno za tiste brez pečice, za kakšno kočo, za vroče poletne dni – in seveda za vse, ki jim je všeč kot tvojemu fantu.
LP Mimi
Iskalnik: poskusi z brez peke, puding torta, enostavno pecivo itd.
nekaj podobnega sem pred casom delala. imenovalo se je “moske rezine”…ali nekaj takega. spodnji del je bi pecen iz malo moke,veliko mletih orehov. za nadev je bila stepena sladka smetana,v katero je bil umesan brusnicni dzem. po vrhu pa albert keksi namoceni z vinom in obliti z jedilno cokolado. hvala,ker si me spomnila na to…po mojem bom kmalu naredila!! lp petra
Lahko pa namesto pudinga narediš kremo. Zadeva je zeloooo nasitna. Najboljša je po nekaj urah (ali čez noč) ko se piškoti napijejo kave.
Krema:
25 dag margarine
20 dag sladkorja v prahu
4 rumenjaki
1 vanilin sladkor
malo ruma (po želji)
Posebej:
4 dcl kuhane kave
Albert piškoti (količina po želji)
Vse sestavine za kremo zmešamo.
V vročo kavo namakamo za nekaj sekund Albert piškote in jih polagamo na ravno površino. Na tanko namažemo s kremo in ponovimo postopek z namočenimi piškoti.
Ponavljamo do željene debeline oz. dokler ne zmanjka kreme. Končamo tako, da je zgornja ploskev namazana s kremo. Posuješ lahko mrvice ali pa čokolado v prahu. Ali pa nič :).
Recept z alberd keksi in pudingom:http://krajnc.net/recept/recept1.cgi?skupina=0&st_recepta=1246
Živjo,
na tem linku je še nekaj odličnih receptov:http://www.koestlin.hr/recepti . Lp
Forum je zaprt za komentiranje.