Sladica brez sladkorja & Co.
Dragi vsi,
ker imate vedno toliko idej, ali morda kdo pozna recept za kakšno sladico brez sladkorja, sladil, medu & Co. Skratka nič takega, kar bi jo naredilo sladko, pa da bi vendar bila sladka :-)? Naša mala je namreč na eni taki dieti, tako rada bi jo kdaj pocrkljala, ker žalostno gleda sestrico, ko se kdaj sladka (ali pa se mora le-ta skrivat). Edina stvar, ki sem jo do sedaj našla je en sojin puding, ki pride sladek od hm, “nevemčesa”, med sestavinami ni nič takega, kar sem napisala zgoraj. Morda ga sladi pšenični ali koruzni sirup (ta ni prepovedan), ampak kje to dobiti? A ja, pa tudi brez mleka & co. mora bit …
Medex ima ene uvožene piškote, ki so slajeni z jabolčnim sokom. Kako bi sama naredila nekaj takega?
Za kakršenkoli namig bom zelo, zelo hvaležna.
Lep dan,
M.
Pozdravcek!
sicer ne vem tocno na kaj ima tvoja hci alergijo, lahko ti pa svetujem naslednja podobna naravna sladila:
– v lekarni se dobi fruktoza – to je naravni sladkor iz sadja (torej ce lahko je sadje, bi lahko tudi to), je pa precej draga – cca 700 SIT za 10 dag. In ima tudi se eno dobro lastnost – ne škodi zobem.
– javorjev sirup – dobiš kjerkoli v večjih marketih, cca 3dcl sirupa stane okoli 1000 SIT, je odličen kot preliv čez palačinke, sladoled, pa tudi kot sladilo se lahko dodaja – je ponovno iz rastlinskega sladkorja.
Drugače pa vem, da na Trubarjevi v LJ obstaja ena trgovina namenjena zdravim živilom in mogoče ti bi oni vedeli sami najbolje svetovati kaj lahko daš hčeri in kaj imajo oni sami na razpolago. Sem skoraj prepričana, da bi morlai imeti tudi pšenični ali koruzni sirup.
lp
N.
20g ……… 2.500 SIT ????????
Dekleta, hvala za vse nasvete. Fruktoze naj deklica tudi ne bi uživala (glivice). V poštev pride menda le stevia 20g ……… 2.500 SIT ????????.
To s salamo pa bom sigurno poskusila, ampak že zdaj vem, da je ne bo jedla … Cukr je cukr a ne?
Sicer pa,kaj mislite, če bi za tekočino dala 100% jabolčni sok (imam en recept, kjer je za tekočino samo radenska, pa če bi dala malo več pecilnega …) Ah, ni kaj, bom morala kar probat.
Še enkrat hvala in lep dan,
M.
P.S. 20g ……… 2.500 SIT ????????
Forum je zaprt za komentiranje.