Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Slabost na voznji

Slabost na voznji

Pozdravljeni!

Prosila bi za nasvet, kaj vzamete proti slabosti na avtobusu? Dramina sicer pomaga, a sem po njih na smrt zaspana. Kakšna druga ideja?

Hvala in lp,

Janja

Zjutraj poješ en normalen ne pretežek zajtrk (nikar s praznim želodcem na pot), v avtobusu poskusiš sedet tako, da lahko gledaš naprej na cesto, in med vožnjo tudi res gledaš na cesto. Ničesar ne bereš. Pravijo, da nam je lahko slabo od tega, ker oči dajejo možganom drugačne signale kot center za ravnotežje (hm, upam, da sem si tole dobro zapomnila) – in to se rado zgodi v primeru, ko gledaš v knjigo ali časopis, vse pod tabo se pa premika.

Zase sem odkrila, da vožnja mine popolnoma brez slabosti, če sedim na prvem desnem sedežu. Zato si zdaj upam tudi na večurne vožnje, če se lahko dogovorim za ta sedež, sicer raje ne grem. Če pa imam vendarle občutek, da ni vse v redu, vzamem zjutraj Lexaurin (ki ga tudi sicer vzamem zelo poredko), vendar samo enega.

Nisem odkrila tople vode, takšne so moje izkušnje.

slabost zelo ublazi kandiran ingver, pa tudi poprova meta (samo kapljica)… sicer si pa med voznjo vse skupaj lahko olajsas s prepecencem in bobi palckami. tisto s prvim sedezem pa kar izkoristi!

na super izlet, brez slabosti!
mojca

Sedenje čim bolj odspredaj pri vozniku! Jaz niti v avtu ne smem sedeti na zadnjem sedežu!

Tudi jaz sem že slišala za ingver. Poišči torej kandiran ingver ali bonbone.

Jst vzamem samo pol Dramine, do zdaj je pomagalo, tista zaspanost je res grozna. Pomagajo pa tudi stvari, kot so rekli že pred mano, sedenje spredaj, bognedaj brati med vožnjo,grizljanje slanih prigrizkov ali zvečilnega gumija.
Srečno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close