Slabo razmerje
Pozdravljeni!
Kam se naj obrnem??
Naj razložim situacijo na hitro.. Večletna veza, nekaj vzponov, večinoma padci.. 1 otrok, nakup hiše pred nekaj leti.. izhoda ne najdem.. težka služba – troizmenska, plača bi bila vredu, če nebi bilo kreditov. V najem ne morem (najemnine previsoke, seveda hišni ljubljenčki niso zaželjeni – imam kužka,…). Za najemnino bi bilo in za stroške, ampak mi ne ostane za hrano in bencin… življenje me ubija, veselja ni več, tudi energije ne.. kako naprej?
Stiska, 21.12.2021 ob 13:48
Pozdravljeni!
Kam se naj obrnem??
Naj razložim situacijo na hitro.. Večletna veza, nekaj vzponov, večinoma padci.. 1 otrok, nakup hiše pred nekaj leti.. izhoda ne najdem.. težka služba – troizmenska, plača bi bila vredu, če nebi bilo kreditov. V najem ne morem (najemnine previsoke, seveda hišni ljubljenčki niso zaželjeni – imam kužka,…). Za najemnino bi bilo in za stroške, ampak mi ne ostane za hrano in bencin… življenje me ubija, veselja ni več, tudi energije ne.. kako naprej?
najdes tipa k ti bo ustrezu do tkt furas naprej ta lajf in potem gres
simpl
Ne razumem zakaj imaš otroka, če si videla da je bilo večina padcev. Zivljenje je teško, v dvoje je lazje. Seveda pa je potrebno ogromno vloziti v to da zadeve uspevajo.
Če bi bolje izbrala, moškega potem teh tezav nebi imela. Iskati bi morala finančno stabilnost, dobra komunikacija in odnos, ter da je ok izgled.
Rešitev je preprosta, delaj na tem da spoznaš novega moškega in skupaj bo lazje.
Sam iščem tudi punco, ali mi ni všeč če ze ima otroka (ker vem da bom moral finačno prispevat ter ga sprejeti kot svojega čeprav to ni in lahko da on mene nebo – seveda pa je potem ona zmeraj na strani sina). Lahko se zgodi da se res ujamem z kakšno se pravi da čutim povezanost in vse ostalo ali ponavadi to ni. Ker kot si napisala si utrujena od sluzbe, otroka, selitev, kreditov in skoraj ni prostora za moškega oziroma da bi njega postavila na prvo mesto, ko sta par.
Moje razmišlanje je zmeraj bilo da mi ni pomembno da mora zenska imeti zahtevno sluzbo itd. ker imam super plačo. Pomembno je da se povezeš z nekom se pravi da lahko se po par ur pogovarjaš brez da bi nastal prepir. Spoštujem delavnost, tradicionalnost in dobero komunikacijo, kjer je izkrenost in se zadeve rešujejo.
Med se poliže, ostane pa kredit za 30 let. Druga ti ne preostane kot da se hiša proda, poplača kredit in se gre v najem. Ne boš ne prva ne zadnja. Poleg tega praviš da delaš troizmensko delo, katero sama veš da te ubija po obrokih. In moreš se zavedati da boš vsak let bolj v kurcu, kar se ti bo poznalo na zdravju itd…
Jia, 23.12.2021 ob 12:39
Glede na to, da si mama stanovanje priprada tebi.
Od partnerja se loči čim prej, ker taki slabi odnosi ti pustijo madeže na duši. Finance bodo zrihtali odvetniki.
Predlagam, da prosiš za pomoč družine.
Ti si šele en pacient. Stanovanje kar pripada njej ker je mama??? V katerem svetu pa ti živiš? Punca piše, da dela troizmensko, kdo pa skrbi za otroke ko ona dela? A oče otrok je pa samo bankomat? Ne se hecat. Otroci pripadajo obema in ravno tako pol vsega kar sta ustvarila v času zakona. Ali še bolje povedano oba starša pripadata otrokom. Otroci imajo pravico do obeh. Stanovanje ali hiša se proda, poplača kredit, kar ostane se deli. Potem se pa vsak znajde kot pač se. En do drugega potem nimata več obveznosti, razen skrbi za otroka. Skrbništvo pa danes tudi ni več avtomatsko mamino. Še zdaleč ne.
Avtorica, kaj pa opcija dveh stanovanj v vaši hiši? Pride to upoštev? Ni to dolgoročna rešitev, ampak , za začetek pa mogoče ja?
Drugače pa kot so ti že povedali: prodati hišo. Pa sedaj je ok čas za prodajo, ker so cene visoke.
Samo jaz se nekaj drugega bojim. Če se tip ne bo strinjal, se to razvleče v nedogled pa še odvetniki bodo služili. Tako, da fajn je, da se on strinja.
Pa zgoraj en piše, da mami ostane stanovanje. Kake bedarije so to?
Ok, se recimo dogovorita, da ona ostane v hiši. Ampak to pomeni, da bo morala pol hiše izplačat možu. Ali pa obratno, če on ostane, on izplača njo.
Ni to, kar tako, da se enega ven vrže brez vsega, ampak mora tisti, ki ostane, izplačat tistega, ki gre.
Forum je zaprt za komentiranje.