Najdi forum

Slabe izkušnje

Malo berem tale forum in me kar malo skrbi, ker večina piše samo o slabih izkušnjah s Hrvaško. Slišala sem, da je sploh obupno v Istri, kako je pa recimo na otokih? Letos grem na Korčulo in me zanima, ali je imel kdo tudi na Korčuli kakšno slabo izkušnjo? V Dalmaciji naj bi bili domačini zelo prijazni… Ne vem pa, če je to res.
Na Hrvaškem sem bila nazadnje pred 3 leti in takrat je bilo vse v redu. Ali se je v teh 3 letih toliko spremenilo?

Malo mi preženite skrbi, ker mi bo že skoraj žal, da sem se letos odločila za Hrvaško :((

Edine slabe izkušnje na HR so bile z objestnimi Slovenci, s Hrvati prav nobenih.

Bili smo 14 dni na Rabu. Vsi Hrvati so bili izredno prijazni. Nikjer nismo naleteli na osornost ali ignoranco. Mi je pa pil živce en nemški turist (starejši gospod), ki ga je na Fkk plaži močno motil vrišč mojih otrok. A si predstavljate, da bosta pa sedaj moja otroka stara 5 in 7 let šepetala med seboj in se obnašala kot penzioneri?? Ampak to nam ni zagrenilo dopusta, takega človeka pač ignoriraš pa je; srečaš pa ga lahko kjerkoli po svetu.

Ja, jaz sem imel v istrskih kampih težave z objestnimi rojaki (Slovenci), ki si ne dajo dopovedati, da kamp ni samo njihov, da dretje in kruljenje sredi noči ni primerno…

Taki verjetno tudi najpogosteje dobijo batine od domačinov.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vidim, da je antipropaganda zavednih slovenskih turističnih delavcev le dosegla svoj učinek: nekatere je že strah, drugim je žal, tretji pa ne bodo več šli na Hrvaško.

Tudi prav, vsak naj misli s svojo glavo, če se bo bolje imel kje drugje, pa naj se.

Že leta hodimo na Hrvaško… Težave? S samimi Hrvati nikoli (no, morda je bilo moteče, da so se v naš fkk kamp vsake toliko z avtom na ogled pripeljali fantje/moški), prej z nasilnimi Nizozemci, (pre)glasnimi Slovenci, (na čase) nadležnimi Nemci in Avstrijci, “oblečenimi” Čehi…

Hrvate pa moraš jemat tako (pa brez zamere – ni mišjleno slabo): oni so najaveni svojega tempa (bolj počasnega za naše razmere – pa saj smo na dopustu), imajo svoje nazore (zakaj npr. ne delajo big-deal iz svojega morja, kot mi npr. iz Portoroža ali vzpodbujajo masovni turizem), živijo pač svoj tempo življenja (urejanje nekaterih kampov pač malo dlje traja – za zameno za lepo obalo 🙂 )…

In če drugi poljuvajo po Hrvaški, je to njihova stvar. Če se ti lepo, normalno obnašaš, te bodo Hrvati (velja za vse narodnosti) enako normalno sprejeli – nekateri pač tega še niso dojeli in mislijo, da so gospodje in kaj boljši od domačinov… Kar se pa rastočih cen tiče: kaj smo pa Slovenci na svoji obali naredili (drago kot pes!)?

V glavnem: mi bomo še dalje tja hodili, se kulturno obnašali in verjamem, da še naprej ne bo težav…

Čeprav sam na Hrvaško ne hodim več, ker mi pač ni všeč (stvar okusa) – kar sem napisal tudi na drugem forumu, je treba v bran objektivnosti le napisati, da lahko človek marsikako slabo izkušnjo dobi tudi v Sloveniji ali kje drugje v tujini.

Moja zadnja taka je bila pred slabim mesecem v Piranu (Hotel Piran) – kjer so bili naravnost osorni, pri zajtrku nekemu italijanskemu gostu niso več hoteli dati kave nekaj min. čez 10. uro (zajtrk se streže do 10h), zajtrkovalnico so celo zaklenili od znotraj (!?) in potem goste spuščali ven enega po enega, ko sva se z ženo odjavila iz hotela (bila je nedelja) sva vprašala, če lahko še kako uro ali dve pustiva avto na malem hotelskem parkirišču (ki je bilo takrat že čisto prazno) – pa o tem seveda niso hoteli nič slišati.

Ko sem bil službeno na Bledu in spal v Hotelu Golf, mi je sobarica dobesedno vdrla v sobo že ob 07.15 zjutraj (!) (očitno je prišla v službo ob 7h in je hotela čimprej opraviti svoje in oditi domov).

Skratka – tudi v Sloveniji še mnogo, mnogo manjka do pravega profesionalnega odnosa v turizmu.

Sam se kot gost ne pocutim prav dobro ne na Hrvaskem, ne v Sloveniji – se najbolje recimo v Avstriji, na Irskem ali v Skandinaviji (no, pa tudi v arabskih deželah – kjer sicer moraš dajati napitnino, ampak vsaj imaš kaj od tega).

Pridružujem se tvojim mislim. Tudi mi smo imeli lani v Šibeniku edino slabo izkušnjo s starejšimi Slovenci – Ljubljančani, ki seveda nas Primorcev ne MOREJO!!!, bili so seveda do dobra nadelani in so se na plaži režali in zaj…, pa krulili in malce neokusno dotikali. Pa sem prosila, da če so lahko malenkost tiše, ker sem imela pri sebi otročka starega 5 mesecev in je imel ravno za zaspati. Saj nismo problematični pri spanju, ampak naenkrat visoki toni, ko si ravno v pripravi na spanje, glede na to, da je bilo tam precej otrok starih približno toliko kot moja. Pa sem dobila od teh ljubih slovenčkov odgovor, da kateri oče me je pa naredu, da tako težim in sem tako neokusna. Saj se nima smisla kregati, zabila sem mu, da je najbolje, da pogleda svojega in odide čimprej na hladno. Se pobrala in odšla. Saj veste, pametnejši odneha. Hvala, da jih naslednji dan teh ljubih ljubljančanov – Slovenčkov ni bilo več na spregled. To smo ti mi, Slovenci!

Sama že nekaj let hodim na Korčulo in je super, nobenih problemov, tako, da zelo priporočam!

V ponedeljek sva se s sinom vrnila z Visa (Komiža) in je bilo zelo super. Domačini prijazni. Tudi na Korčuli imela lepe izkušnje.

Še nismo imelui slabih izkušenj….na hrvaško obalo hodimo 9 let !!
Mislim, da kakršen imaš odnos do ljudi, takega ti vračajo !!
Ne morem pozabiti Slovenke z majhnim otrokom, ki je v hotelu zahtevala, da ima mizo tik ob oknu in da ji odgrnejo zavese…in bog ne daj !!!…kako je bila besna, ko ji je nekdo zasedel tisto mizico….(samopostrežni zajtrk in večerja)….

moram reči,da sem imela letošnje poletje prvo slabo izkušnjo s Hrvati…ne Hrvaško.

Zmenila sem se za apartma v Barbatu na otoku Rabu.Z lastnico apartmaja sva se že pred mojim prihodom veliko pogovarjali in večkrat sem jo vprašal če ima apartma kuhinjo,dve sobo in sanitarije.Vedno je bil odgovor…da..
sve ima…ima i dobre pitke vode,nemojte je nosit…nekako tako je potekal najin razgovor…

Vse durgače pa je bilo ob mojem(našem) prihodu na otok. Najpreje nam je razkazala sobe..res lepo..vsaka svoj WC…tuš kabino..vendar se je izogibala mojemu vprašanju glede kuhinje…končno je morala priti z besedo na dan…”eeeee pa kuhinju čemo imati skupa”…skoraj me je kap.
Peljala me je v majhno kuhinjo,prostora za komaj dve osebi,odprla star
hladilnik in mi pokazala katero poličko(eno) bom uporabljala jaz in katere so njene.Določila mi je tudi uro kuhanja..takoj potem ko skuha ona…

Več o tem ne bom razpravljala,vsekakor me v Hrvaški nihče ne bo več tako,grdo,”nategnil” .

Največ hrupa pa so povzročali Nemci .

aja…pozabila sem omenit,da o “pitki vodi”,ki priteče nekje iz Velebita(tako ona) ne duha ne sluha…v vodi je bil sam klor….pa to se še prenese :)) njihova,v trgovini kupljena,Studena je zelo dobra voda.

Lp

Ne zdi se mi, da bi bili deležni Slovenci samo slabih izkušenj na Hrvaškem.

Jaz jih nisem bila deležna pravzarpav nikoli v kaki meri, ki bi bila izjemna in ne pojavna tudi v Sloveniji.

Prekampirala sem po malem celo Istro. Vedno je bilo ok.
Najdejo se pa posamezniki, ki jim morebitni šovinizem šprica okrog. Kot pri nas, končno.

Recimo… lahko pohvalim.. in to zelo.. kamp Kovačine na Cresu.. Pa ne samo kamp, temveč tudi prijazne ljudi.. od prodajalcev, do čistilk, do natakaric… receptrojev.. 1A.

Pravkar iz cresa. Domačini full prijazni, kar nekaj slovencev pa problematičnih)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close