Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skutni krofki

Skutni krofki

Lep pozdrav!

Pred eno uro sem si zaželela nekaj sladkega, tako da sem pobrskala malo po receptih in sem se odločila, da poskusim naredit skutne krofke. Verjetno vas je že veliko od vas delalo te krofke, pa vseeno prispevam recept za tiste, ki ga še nimajo:

500 g moke
125 gr sladkorja
125 gr masla
500 g nemastne skute
4 jajca
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
lupinica 1 limone
1 žlica ruma
1/2 kozarčka mleka

Najprej se stepe maslo in sladkor. Pol se doda še jajca, rum in limonino lupinico. To se zmiksa, doda se skuta in mleko. Spet se zmiksa. Nazadnje se doda moka s pecilnim. In to je vsa umetnost. Jaz sem dodala še eno pest rozin. Z žlicami se oblikujejo kroglice in se jih ocvre v vročem olju…..cca 6 minut. Podobne so miškam, samo da so bolj sočne in seveda hitre za naredit. Jaz sem jih naredila iz polovične količine…..jih pride 25.

Najprej nisem bila preveč navdušena nad receptom, ker je treba cvret, ampak itak bo kmalu pust in kot vemo….je mastnih ust. :))

Pa dober tek vsem!

Hej,Teja! Jaz pravih kvasenih krofov ne delam;tele s skuto sem pa veckrat,ko je bila mladez se doma.Je hitro narejeno in tudi dobro.Zvecer pa je malo tezko prebavljivo zaradi cvretja.

Vceraj sem sestri pomagala cvreti zanimivo pecivo – tudi podobno krofkom z luknjo v sredini.

Umesila je kvaseno testo:

500 g moke
zavitek kvasa
75 g sladkorja
75 g masla ali rastlinske masti (ne margarine)
2 jajci
2 kuhana spasirana krompirja
limonina lupinica
0,3 do 0,5 ml suhega aromaticnega likerja
malo soli

Kvas razmocimo v malo mleka(to je vsa tekocina,ki jo pridenemo moki,razen se likerja),vse nasteto dodamo moki na deski in ugnetemo testo,ki ga damo vzhajat.
Oblikujemo tanjse klobske,katerih konca zdruzimo v obrocek in ponovno vzhajamo.

Cvrli sva v dveh manjsih posodah(po moznosti takih brez dvojnega debelega dna,ker se hitro prevec segreje in je tezko potem ohranjati pravo temperaturo) na ne premocnem plamenu po 3 ali najvec 4 skupaj.
Ohlajene potresle s sladkorno sipo. Ce ne bi bilo v testu sladkorja in malo vec soli,bi bila krasna priloga k mesni jedi. Drugic bova iz polovice naredili samo slane z dodatkom malo pretlacenih skampkovih repkov. Iz teh kolicin jih je prislo veliiikooo.
Olje se nama ni nic zazgalo in barva krofkov lepa medena.
Bilo je zelo dobro in neverjetno rahlo,se danes so krasni.Krompir je tisti,ki je testo tako zrahljal.

Mogoce bo kdo poskusil. Lep pozdrav Babi

Hej,pozabila napisati se vanilij sladkor.

A ma to so ciambelle! Ma kaj so slučajno te od Anne Moroni, ker take delam tudi jaz in so sestavine prav enake. :))

Teja,seveda so to njene ciambelle! Moja sestra gleda vsak dan in potem pise in pise in svak ugotavlja,da je kosilo vedno kasneje na mizi.:)))
Tudi tiste ,ki da dva krogca skupaj in s prstom vrti,da nastanejo rozice,je ze naredila. Svak ji je kupil dve knjigi La prova…

Pa lazanjo s cebulnim nadevom je tudi tam dobila.

Lep pozdrav na Gorisko,saj si od tam nekje,ali se motim? Babi

Ma jaz sem primorka, s Kopra doma. :)) Tudi jaz gledam vsak dan to oddajo in pol eksperimentiram. Danes so delali ene slene brioše….ne morejo bit slabi. :))

Lep dan ti želim!

Pa pa

morda bo se kaksna ideja?

Hej,Teja!

Ma ne! V zacetku sem bila kar malo osamljena na tem koncu.No,zdaj pa
se oglasa Tan pa ti in mogoce se katera! :)))

Misa,najlepsa hvala za link. Kdor zna,ta pa zna!!

Ta gospa ima receptov in tako sta z Antonello prijetni,ko ob taktih glasbe
ustvarjata. Vcasih me prime,da bi se jima kar pridruzila.

Lep pozdrav Babi

Ja, ma tudi Beppe Bigazzi naredi svoje. Brez njega bi bilo pusto, tako pa vedno sitnari in je prav luštno.

Res je!
Enkrat sem se prav nasmejala,ko je razlagal,da si zvecer skuha svezo marmelado za zatrk- naslednji dan. Moz je dodal,da to ni nic,ker jo jaz skuham iz zamrznjenega sadja(za enkratno uporabo) medtem, ko delam palacinke.Potem si jih namaze s to svezo marmelado. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close