Skutini zepki
Vceraj sem spekla skutine zepke. Mene samo zanima cas peke in na koliko stopinj. Po mojem receptu, se jih pece 15 min. na 175°, a po dvajsetih minutah so se mi zdeli se cisto surovi, tako da sem potem dala na 180°, nato na 190° in nato na 200° . vsega skupaj sem jih pekla pol ure. Potem pa sem se spomnila, da glede na to, da je testo samo iz moke, skute pa masla, v bistvu se niti ne more strdit v pecici in zato so morda bili peceni ze po 15 minutah?
Hvala za pomoc.
Če so žepki po receptu
potem je preverjeno v receptu naveden pravi čas in prava temperatura.
Ker pečice delujejo (grejejo) različno, lahko temperaturo malo dvigneš, a ne za več kot 10 st. C. Če je temperatura višja, potem marmelada steče iz žepkov. Pečeni žepki le malo spremenijo barvo (pozlatijo) in takoj, še tople je treba povaljati v sladkorju v prahu.
Če skutno testo namažeš z jajcem, boš videla po barvi, sicer pa samo testo ne kaj posebej porumeni. Res so dokaj mehki, dokler se ne ohladijo. Tudi jaz rada pečem te skutne žepke in so zelo hitro spečeni (če jih daš v ogreto pšečico) Prva runda, ki jo dam v hladno pečico, se veliko dalj peče ( ponavadi ne gledam na uro – samo barvo).
Forum je zaprt za komentiranje.