Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skutini štruklji v juhi……

Skutini štruklji v juhi……

Pred nekaj časa nazaj sem jedla štruklje s skuto v juhi. Bili so nekako “zabeljeni” z ocvirki……..Pozna kdo od vas to jed, recept?

Ne se matrat, kr hrenovke skuhi 😉

Martina, kaj ti je čudno?

“Spusti” ocvirke, skuhaj štruklje in zadevo zabeli z ocvirki.

Štrukljevo juho sem jaz v mladosti večkrat nardila po receptu moje ome – oboževala sem jo.

Jih že dolgo, dolgo nisem delala, če se prav spomnim, sem jih nardila takole:

Kupljene štruklje (ni se mi jih dalo delat) sem dala v lonec, prelila z vodo in kuhala. Potem sem v drugi ponvici stopila zaseko in jo prelila v lonec z štruklji. Solila in dodala najbolj pomembno začimbo, ki doda poseben okus – pehtran. Njami.

Upam, da nisem kaj pozabla.

Dober tek 🙂

jaz velikokrat naredim skutne struklje v gosti spinacni juhi…super!
sicer tega ne kuham skupaj, temvec naredim spinacno juho in na koncu vanjo dodam kuhane sirove struklje.

Mi tako juho obozujemo, naredim pa jo takole:
Zavrem osoljeno vodo, ko zavre, vanjo razmesam kislo smetano z malo moke, da dobim belo juho, vanjo polozim struklje in jih kuham 15 minut. Ko so kuhani, jih dam skupaj z juho na kroznike, potem pa so v nasi druzini razlicne zelje: nanje dam razpuscene ocvirke in sesekljan petersilj ali drobnjak, vcasih si kdo da cimet, najmlajsa tudi kdaj kakav:) – to dvoje seveda ne na tiste, ki so s petersiljem. Poskusi!

Lp, j.

Jaz sem jih pa delala pred par dnevi. Najprej sem skuhala juho – mesno, nato pa v to juho najprej zakuhala razmešano kislo smetano in žlico moke ter dve žlici skute. Ko je zavrlo sem zakuhala štruklje. Te sem sama naredila, domače vlečeno test s skuto in drobnjakom.
Meni je bilo res odlično in spomnin na ‘stare čase’.
lpt.

Živjo, jaz to juho naravnost obožujem. Pripravim jo, kot me je učila moja mama. Tukaj v naših koncih se v slani krop naložijo štrukeljčki, ko priplavajo na vrh, pa zabelim in potresem s petršiljem, pustim še kakšno minutko in to je to. Mož je z drugega konca (LJ), pa ga je skoraj kap, ko sem mu nekoč prvič pripravila to jed. Mu ne “sede”, meni pa so njihovi štruklji z drobtinami popolnoma neokusni – kot bi jedla razmočeno testo. Stvar okusa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close