skutine ledene kocke
Pozdravček!!
Vidim, da sem zamudila kar nekaj receptov, ker je bila moja pavza spet malo predolga.
Sem bila pa pridna kar se tiče pečenja slaščic in ena je bila prav odlična, zato sem si rekla, da recept napišem še vam drage forumke in forumci!!! Če pa ste ga že objavile v preteklosti, pa se ne jezit name,prosim oz.če ste ga brale na kulinariki. Meni, ki nisem ˇglihˇljibitelj skute je bilo pecivo več kot dobro. Probajte!!!
SKUTINE LEDENE KOCKE
TESTO
250g zmletih albert keksov
200 g margarine
grobo zmleti lešniki ali mandeljni ali orehi ( to lahko dodaste, če želite) približno 10dag
Zmeljite kekse(lahko so tudi kateri drugi), dodajte margarino, in jederca, če želite. Pride zelo gosta zmese, da se ne boste ustrašle. Daste v pekač, velikosti približno 21×40(testo porazdelite z žlico, roko…)in pecite 10 minut pri 170 stopinj.
Ko se stvarca peče naredite KREMO in sicer:
1.KREMA
0,5 kg skute,najboljša je pasirana
4 rumenjaki
10-15 dag sladkorja
2 žlici soka sveže pomaranče
2 žlici soka sveže limone
sneg 4 beljakov
Fino,gladko zmešate skuto, sladkor,rumenjake, sok pomaranče in limone in na koncu dodate sneg. To kremo vlijete na pečeno podlago in pečete naprej in sicer 30 minut na 170 stopinj. Ko mine 30 minut vzemete pekač iz pečice in na to pečeno kremo vlijete še eno kremo in sicer:
2KREMA
3kisle smetane (male)
4 vanili sladkorje (lahko tudi več) odvisno od okusa)
In spet pečete še prib.ižno 10 minut na 150 -160 stopinj. Krema ne sme porumeneti. Mora pa biti čvrsta.
Potem počakate, da se pecivo ohladi in ga čez noč pustite v hladilniku. Zjutraj pa navali narod!!!
Zelo, zelo dobro pecivo sploh za tiste, ki obožujejo skuto. Jaz ga bom še naredila, ker ga je zmanjkalo zelo hitro. je zelo osvežujoče, pa še lepo izgleda. Rjava plast keksov, rumena plast kreme in še bela plast.
PREIZKUSITE!!!
LP;Nani
P.S Vidim, da je še ene Nani na forumu
Smetana, se bo spekla bodi brez skrbi. Pazi le da ti ne porjavi, ker če se peče več kot deset minut potem odstopa od skute. Jaz sem v soboto pozabila na pecivo in se je peklo predolgo pa se smetana ni fejst držala prve kreme. Je bilo pa vseeno odlično!!! Ko vzemeš iz pečice se smetana mal gunca, vendar potem ko se ohladi je že bolje. Hladilnik pa spolh naredi svoje . Vse skupaj rata zelo kompaktno. Zato se kar drži recepta in do ratalo. Glede smetane pa toko 1kisla smetana je 180 g. Upam, da sem ti pomagala, če ne se še slišimo. Naj ti rata.
Pozdravček,Nani
Narežeš na male koščke in brez problema pri tem uporabljaš roke. Ni potrebno mazat krožnikov in vilčk. tudi to je eden izmed razlogov, da mi je to pecivo všeč, ker ga lahko veliko narežeš. Sam pzit moraš, da je pekač takšne velikosti kot sem napisala. Manjši ne sme bit, da ne pride previsoko pcivo.
LP,Nani
Nani,
ali si kdaj poskusila margarino v testu nadomestiti s čim drugim; npr. z jogurtom, vodo, mlekom…? Mene ta velika količina maščobe malo moti – saj veš holestirol in takšne zadeve!
Drugače je pa pecivo super dobro in se mu ne morem upreti. Rada bi pa to margarino zamenjala s čim drugim, da vsaj malo omilim celotno stvar.
Lep dan še naprej!
Hej, hvala vsem, res imam rojstni dan. Polno mizo rožic, polno čestik v e-pošti, zdaj pa še ve. Prisrčna hvala še enkrat.
Naj povem, da je ledenih kock že zmanjkalo, tak da bom morala za obiske peko ponovit. Prej sem pozabla povedat, da smo imeli (jih tudi ni več) danes tudi pitulice, ko smo nazdravili z našim domačim vinčkom. Še to: vsem sodelavkam sem razdelila recepte za ledene kocke in za pitulice (recepte sem si že pripravila, ker sem vedela, kaj bo).
Enkratne ste, ostanite take in lepo se imejte!
Oj,
danes popoldne sva z mojo pikico ustvarjali tole pecivo.
Naredili sva ga kar v kvadraten pekač za torte in se je obneslo v redu. Hm, smo ga tudi že probali, nismo mogli počakat do zjutraj. V hladilniku je bilo približno dve uri, je bilo že strjeno in se je dalo lepo rezat. Tako da če se mudi (npr. za kakšne obiske ni treba, da je v hladilniku čez noč-preverjeno).
In je res zelo dobro. Pa še pikica je med packanjem malo pozabila na vročino in vnetje ušes.
Pozdravček
P.S. Neny, tebi pa vse najboljše!
Pozdravček, pekarce!!
spet je bila pavza vmes. Kar ne morem pridit zvečer na računalnik. Pa še to , pa še ono naredit, pa je ura ,joj, da sploh ne govorim kolk. Pa saj same veste kako hitro beži čas!!! Sem pa vesela, da so vam te ledene kocke všeč. Moram napisat, da jaz margarine nisem nikoli z ničemer zamejala. skoraj ne verjamem, da bi bilo potem to isto. Jaz jo dam malo manj pa je. Bom napisala še en , vsaj zame in mojo družino, zelo dober in enostaven recept in sicer pecivo je slano in čisto enostavno in hitro za nardit. In sicer SLANE SKUTINE PALČKE! Probajte ne bo vam žal!!
Recept bom napisala na novo
LP, Nani
Živjo!
Podoben recept imam jaz za skutino torto, ki sem jo lani nekajkrat naredila. Je pa res, da moraš paziti na čas pri zadnjem pečenju, ko dodaš kislo smetano. Tudi jaz sem enkrat pozabila na torto v pečici in potem je zgornja plast odstopila in torta ni bila prav nič lepa na pogled. Pa še za goste sem jo pripravila 🙁
Skutina torta
Sestavine za 12 oseb
keksi (20 dag)
skuta (50 dag)
sladkor (20 dag)
jajca (5)
vanilijin sladkor
rum
kisla smetana (5 dl)
Priprava
Kekse zdrobimo in jih stresemo v tortni model, ki ga prej obložimo z aluminijasto folijo.Skuto dobro zmešamo. Med mešanjem počasi dodamo 14 dag sladkor, vanilijin sladkor, rum in jajca enega za drugim. Zmes zlijemo na kekse in damo v pečico na 180C za 40 minut.Med tem zmešamo kislo smetano in preostali sladkor in zlijemo na ohlajeno torto. Vse skupaj damo še za 20 minut v pečico.Torto postrežemo precej ohlajeno.
Forum je zaprt za komentiranje.