skutine kocke-vprašanje
Prvič sem naredila skutine ledene kocke in moram reči, da so bile res dobre, vendar menim, da bi lahko bile še boljše. Naslednja malenkost se mi je zdela pomanjkljiva: jajčna krema se je nekako sesedla, zato je prevladovala vrhnja krema iz kisle smetane. Kaj bi lahko bil razlog?
Preredka krema? Premalo pečena?
Kako visoke so pa vaše kocke?
Hvala za izmenjavo mnenj!
Skoraj sem odprla novo temo že sama, pa se zdaj tukaj še jaz oglasim:
tudi jaz sem delala tole.
Morda si premalo zapekla skuto, meni ni upadla. Se mi je pa nekaj drugega zgodilo: ko sem gor dala kislo smetano, je ponekod skutina krema kar “zavrela”, naredila ” vulkan” in se zmešala s smetano. In prej ravna površina je dobila razne vulkane.
Dobro je bilo vseeno, le drugič…moram to nekako bolje narediti.
Pa še nekaj: skutina in biskvitna plast se mi nista glih lepo spojili, gre narazen ko režem oz. prelagam iz pekača.
Če ima kdo kakšen nasvet bom vesela.
Sicer je zelo dobro, kljub moji napaki: v nočnem času sem pekla, pa sem vse prehitro pogledala in ko sem videla: sok limone in pomaranče, sem odhitela v shrambo ponju. In hitro iztisnila sok obeh in vlila… potem sem videla- da le eno žlico. Zdaj je malo bolj kislo… a vseeno zelo dobro in : verjamite: sveže.
lp.nati
Ja, tudi meni je drugič ratal vukan. In vem vsaj dva razloga, zakaj:
1. skutino srednjo plast sem pekla nekaj minut premalo in na malo nižji temperaturi kot bi bilo treba,
2.tretjo plast s smetano sem prehitro zlila na vročo podlago in to na isto mesto! In je šlo vse v cvet.
Mislim, da je dobro rumenjake in sladkor penasto stepsti in ostale sestavine z metlico razmešati. Drugo plast vsaj malo ohladiti, preden se prelije s tretjo, in počasi prelivati čez in čez.
Meni je tako pregrešno dobro, da…. ne priporočam pogoste peke…
Piškote, maščobo in orehe sem zmešala kar v mutipraktiku in vsula v pekač. Potem sem pa dobro potlačila kar z dlanjo.
Pri skutini masi sem enkrat imela težave, ker sem pekla v malo prevroči pečici. Pa je masa postala malo rjavkasta na nekaj mestih. In mogoče se je nekje malo bolj dvignila (ni bila gladka), kar pa sem nato korigirala z kislo smetano.
Kislo smetano sem kar z žlico razporedila po skutini masi. Nikoli je nisem tako razmešala, da bi jo morala vlivati v pekač.
Mislim, da je potrebno najti primerno temperaturo pečice. Čas pečenja je že pravi, temeraturo pa je potrebno malo prilagoditi. Pa še če pecivo pustiš 24 ur v hladilniku se bo tudi spodnje piškotno testo bolj napojilo in ne bo tako drobljivo.
LP Mateja
Se nasa iskusnja. Vedno je uspelo meni in sestri;bilo je prav tako, kot smo ga jedli na srecanju. Prvic sem se kar bala! Vse plasti so bile kot je treba.Res pa je,da sem se tocno ravnala po navodilih kar se casa in temperature tice. Ko se je pekla skutina jajcna masa, je krasno narasla in potem smetanova polivka se je tudi lepo prilegla.Rezala sem rombke in nic se nikjer ni lomilo.Dala sem jih v papirnate skodelice. Kar pogumno naprej!
Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.