Skuta
V hladilniku sem našla lonček 500 gr skute, ki ji jutri poteče rok uporabe. Uporabila bi jo za jutrišnje kosilo, pa mi nič pametnega ne pade v glavo. Mogoče kaj takšnega, da skuham že danes in se lahko pogreje ali poje mrzlo? Ali da na pol pripravim in dokončam jutri? Ali pa kaj, kar se zelo hitro naredi…
Ja, pa še to: kuham že govejo juho (kosti in obrezline). Za zraven pa bi uporabila tole zadevo iz skute… :)))
Nasveti?
Hvala vsem, kako ste hitre! 🙂
Ja, tudi jaz sem tak štrukljeljub kot ostale, vidim. Zelo pogosto so na našem jedilniku – poleg bureka, če govorimo o skuti…
Ravno zato sem želela malo osvežiti našo kuhinjsko “ponudbo”!!! Našim včasih ravno ne ustreza ta štrukelj-invazija 😉
No, za jutri bom zdaj pripravila sadne cmoke. Ponavadi jih delam iz krompirjevega testa, pa bo zdaj to dvojna sprememba!
Zanima me le, jih lahko naredim že danes, pa se jutri skuhajo? Ne bodo razpadli? Jih naj dam v hladilnik ali raje v zmrzovalnik?
Lahko drugič narediš tudi skutine palačinke (v pečici), skutin narastek (s sadjem ali brez), rižev narastek s skuto, sadno-skutino kremo v skodelicah, skutino strjenko, skutino torto, štruklje v smetanovi juhi, skutin zavitek, skutino potico(z roziami ali pehtranom)…..ali pa od slanih jedi kanelone s skuto in špinačo (ali pa namesto kanelonov spečeš palačinke), meni so zelo všeč testenine s skuto (tu mislim predvsem ajdove rezance), ki jih potresem z makom ali orehi, skutini štruklji, skutini cmoki,….variant s skuto je ogromno! Vedno se kaj najde in vedno je dobro 🙂 Jaz jo npr. dam vedno v smetanovo kremo za torto, oziroma uporabim večinoma skuto in jogurt ter dodam mali paketek smetane, in je ultra-dobro, posebej s kakšnim jagodičjem!
LP
Cmoki so bili res dobri. Še mož, ki ni največji ljubitelj skute, je zmazal vse. Nisem pa na veliko razglašala, da so skutini! Hm, kaj naredi psiha! 😉
Hvala še za številne dodatne ideje! Zala, mi lahko , prosim, napišeš malo več o tej kremi za torto? Pecivo s skuto zelo rada delam, te kreme pa ne poznam.
Ena, kako narediš pa skutine žličnike? Ali je ista masa kot za cmoke?
Hvala, z vašo pomočjo mi skute nikoli ne bo dovolj 😉 !
V cmoke sem dala pa kar domačo marmelado iz jagodičevja, nobenega sadja ali kompota nisem imela pri roki. Kresnica, smo imeli isto kosilo? Pa hvala za idejo!
Forum je zaprt za komentiranje.