Najdi forum

skuta

Pred dobrim tednom sem kupila pusto skuto (Spar), da bi naredila pitulice (prvič) .. zdaj pa mi zmanjkuje časa in pred prazniki delam vse drugo, skuti pa kmalu poteče rok. Na idejo sem prišla, da bi jo zamrznila in ne bi bila tako na trnih, da jo moram takoj porabiti, ampak tega še nisem naredila in ne vem, kakšna izpade odmrznjena in če je še primerna za nadaljno peko.

Mi lahko pomagate z nasvetom???

Čakam na vaše odgovore in ukrepam.

MOJSTRICE, HVALA 🙂

Jaz večkrat zamrznem skuto, pa je vedno OK.
Pazi samo, da se bo potem lepo počasi odmrzovala, najbolje v hladilniku. Traja malo dalj, vendar je na sobnni temparaturi nevarnost, da se pokvari.

Lep pozdrav!

BARBY1, HVALA ..

Ni za kaj.
Itak pa bodo še ostale povedale svoje izkušnje. Več glav več ve 🙂

Vedno imam na zalogi v zamrzovalniku vsaj 1/2 kg skute; za vsak slucaj:)
Celo na kmetijah lastno skuto zamrzujejo. Lep pozdrav

Si sploh ne predstavljam, da ne bi imela v skrinji vedno zamrznjenega kakšnega pol kilograma skute – za pitulice, ledene kocke, štruklje…me prav panika zgrabi, če vidim, da sem jo že porabila in pozabila kupiti novo-:))) Skuta mi je ljuba jed! Zato jo brez skrbi zamrzni in odmrzni tako, kot so ti zgoraj svetovale, počasi v hladilniku. Lep pozdrav!

Se pridružujem. Vedno imam v zmrzovalniku najmanj 1/2 kg skute.
Ravno kar sem eno prestavila v hladilnik za jutrišnjo pehtranovo potico.

Ja, super, bom kar sledila vašim nasvetom. Ampak res mi ne bi na kraj pameti padlo, da lahko skuto zamrznem, če ne bi vas brala 🙂

Odkar sem na tem forumu, se je moja praktičnost v kuhinji podvojila. Postajam kar samozavestnejša in vidim, da je treba čim več logike uporabljat .. samo pri kakšnih stvareh sem še previdna, ker kemija ni bila med mojimi najljubšimi predmeti v OŠ.

Pa še nekaj – najdražja šola so lastne izkušnje .. najcenejša pa tuje 🙂

Ni čudno, da je moje kuhanje vse uspešnejše .. seveda, drage moje, na račun vseh vas, ki prijazno delite svoja kuharska spoznanja, za kar sem vam res hvaležna.
Žal pa nekateri skrivajo svoje znanje le zase. Škoda, svet bi bil lepši, če bi bilo več vam podobnih.

No zdaj bom pa nehala deliti komplimente .. sem jih že nameravala od prvega dneva, ko sem pokukala sem gor, pa še ni bilo prave priložnosti.

Vsem skupaj želim res lepo doživete velikonočne praznike!

Krickrac,se pridružujem tvojemu mnenju… tudi mi imamo (vsaj med vikendi) zmeraj kaj posebnega in novega na mizi,odkar pobiram vse te dobre nasvete na forumu.

Obilo dobre potice, veliko lepih pirhov …

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hej, Krickrac! Tale tvoj izrek o najcenejsih tujih izkusnjah je prima:)))

Vsem en lep dolgi vikend :))) Babi

Se pridružujem tvojemu mnenju Krickrac. Zadnje čase me vedno bolj sprašujejo: kje si spet pobrala ta dober recept? Na internetu, seveda, pravzaprav na med.over.net, a kaj ko nekateri potem sploh ne vedo o čem govorim. Moja mama je zelo dobra kuharica, a tudi njo presenečam predvsem z novotarijami. Ravno prej sem spet iskala tisto zvijanje potice. Lani sem jo naredila in požela občudovanje, zato hočem letos to ponoviti, a sem pozabila princip. Znanje obnovljeno. Danes zvečer ali najkasneje jutri jo naredim in to z makovim nadevom (recept je tudi od tu), saj orehovo delajo vsi ostali.

Še eno podvprašanje za mojstrice:

kako dolgo se skuta odmrzuje v hladilniku?

Hvala,
K.

Cez noc ali tudi dlje; sama jo sicer dam zjutraj na sobno temperaturo in je kmalu uporabna.
Sem pa bila enkrat za pitulice malo pozna. Okrog ze odtajana, v sredini kepa. Spomnila sem se, da nozu mojega multipraktika sekanje ledenih kockic koristi za brusenje ( pise v navodilih). Vrgla sem vse v posodo in v trenutku je bilo uporabno. Pitulicam ni nic falilo:) Lp

Ja, tudi moja mama je super kuharica, ampak zadnje čase občuduje moje veščine .. in ji jaz razlagam, kako bo kaj boljše uspelo 🙂
Ker pa ni vešča interneta, mi pravi, ko sva zraven računalnika – Daj, poglejva, če najdeva kakšen dober recept.

Otroci nove dobe – mame nove dobe.

.. kar so bile enkrat kavbojke (revolucionarna novost), to je danes internet .. in na njem je mlado in staro 🙂

Naj vam dež ne vzame sonca v srcih!

Lepe praznike.

Ja, krickrac, res je tako. Mladi ste v primerjavi z nami malce starejšimi kar se računalnika tiče v prednosti. A vas dohitevamo, seveda priznam, z vašo pomočjo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close