Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skuta za jutrišnje kosilo

Skuta za jutrišnje kosilo

Kaj naj jutri naredim za kosilo, da bo glavno besedo imela skuta?
Skutine pelačinke sem delala prejšnjiteden, tokrat bi kaj drugega. Kaj je še tako dobro?

Skutine štruklje ali knedle….

Makarone s skuto, brokolijem in češnjevim paradižnikom. Ali narastek iz starega kruha, jabolk in skute. Ali skutine cmoke s poljubnim sadnim nadevom.

Jaz anredim skutne cmoke na izi varianto: pol kile skute, 1 jajce in toliko zdroba, da je masa kompaktna. Pustim stat pol ure in čez pol ure z žlico zajemam maso in jo skuham v skalenm kropu. Ko cmoki priplavajo na vrh so kuhani. ekstremno preprosto in vedno uspe. Skuto lahko soliš in imaš cmoke kot prilogi mesu, golažu itd, lahko jo pa sladkap in zraven daš kompot, marmelado…

Jaz sem pa ravno pripravila skutine žepke s slanino za v zamrzovalnik. Edino ne porabiš prav veliko skute.

Narastek iz širokih rezancev s skuto.
SKuhaš rezance na pol. Posebej zmešaš skuto, smetano, jajca, sol poper, mušk. oreh – po želji, vse skupaj vliješ v rezance in daš na namaščen z drobtinami potresen pekač. Naribaš sir. Pečeš tako dolgo, da vidiš, da je lepo zapečeno…

Mmmmmm, Marella, kako pa to narediš?

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Po receptu, ki je sicer teoretično za 4 (dejansko so trije ravno prav siti) rabiš 125g skute, 150g moke, sol 1/4 žličke soli, 100g mrzlega masla. Iz naštetega naglo vgneteš testo, saviješ v folijo in daš za min. pol ure v hladilnik. Fila: en por, 8 rezin slanine, 150g brija, 50 g sesekljanih mandljevih palčk. Opereš in na tanke kolobarje narežeš por ter na trakove naražeš slanino. Na olju opečeš slanino, dodaš por in dušiš nekaj minut. Sir narežeš na majhne kocke in primešaš k poru ter dodaš še nasekljane mandlje (brez kože). Testo vzameš iz hladilnika, ga malo razvaljaš, prepogneš na tretjine, spet povaljaš, prepogneš… ponoviš 4krat. Nato ga razvaljaš za nožev hrbet debelo v pravokotnik (!), razrežeš na četrtine, razdeliš filo, robove namažeš z razžvrkljanim jajcem, prepogneš, robove pritisneš z vilicami, da nastane vzorček, po vrhu pomažeš z ostankom jajca in pečeš pri 180-200 20 minut.
Jaz včasih namesto slanine dam kuhan pršut v kockah, planiram narediti tudi samo z bučkami, papriko in mocarelo, priporočajo pa še zeliščno filo (varianta mlečnega namaza + 3 žlice nasekljanih zelišč + 3 žlice sesekljanih lešnikov) .

Hvala, Marella!

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close