Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skuta iz zmrzovalnika

skuta iz zmrzovalnika

zdravo,

ali ve kdo, kaj se zgodi s skuto, ce jo dam v zamrzovalnik?
imam namrec tusevo pusto skuto z rokom do jutri, ampak vem, da je vsaj se en teden ne bom porabila, pa sem razmisljala, ce jo lahko dam v skrinjo?

ima kdo izkusnje?ž

hvala

Mirne duše jo lahko daš v skrinjo.
Ko jo boš potrebovala, računaj, da se bo tajala nekoliko dlje časa. Jaz jo zjutraj vzamem iz skrinje, popoldne je že v obdelavi.
P.S.
Hvala, si me spomnila: pri nas bodo jutri palačinke s skuto iz skrinje.:-))))))))))

No vidis, super!

ampak vseeno -je okus isti ali bolj “voden”?

si ze kdaj poskusila tudi jogurte iz skrinja ali kake druge mlecne izdelke (sir,..)?

Jaz ne, pa nimam pojma,kaksen okus je, ko jih odtajis…

Skuta /zrnata/ iz skrinje je prav taka, kot jo dam notri.
V skrinjo dam še od mlečnih izdelkov margarino in maslo, sir pa porabim za ribat za na pico. Tako, za sendvič mi ne potegne. Tudi jogurti in smetane, se mi zdi, da ni tako dobrega okusa iz skrinje.

lp

Če imaš pa pasirano skuto, ta pa je bolj delikatna. Ko se odtali ostanejo take drobne grudice. Tako, da za kakšno fino pecivo ni primerna. Je pa za palačinke ali kaj podbonega ravno tako uporabna.
Sir iz skrinje jaz tudi prakticiram. Mozzalero uporabim ravno tako v lazanji ali na pizzi, kakšno gavdo pa si tudi tako narežemo.
Zdaj imam v skrinji sir brei in mislim, da če ga pustiš da se počasi odtaja, da je ravno tako ok.

hvala vam.

mislim, da res ne bi smel bit prevelik problem, ce pa ne bo uzitna pusta, bom pac kako pecivo podturila domacim:)

sem potem tudi pomislila na vse te zamrznjene bureke, pa jabolcne zavitke, pice s sirom, itd…ne zdi se mi problematicno, ce potem kuhas ali peces.

bomo videli, kaj bo.

Hvala se enkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close