skupna selitev
Marko, torej si eden redkih, ki je celo življenje imel le eno partnerko in je prepričan, da bo imel celo življenje le eno.
Ti praviš, da nimaš teh izkušenj pa veš, da si ti v manjšini, ne jaz? VElika večina mojih vrstnikov in vrstnic je bila v več vezah.
Zdaj ne vem ali imaš ti vezo že iz SŠ in še vedno traja ali pa si star preko 30 in si se šele par mesecev nazaj zaljubil prej pa nikoli imel nobene punce.
Hm, ok predpostavimo, da ni otrok, kot si omenila. A ni težje nekoga “vrečt” na cesto po 3, 10-tih letih, kot po recimo sedmih mesecih? Zakaj sploh misliš, da ga moraš vrečt? Misliš, da drugače ne gre?
Se pravi, imaš že kar nekaj 5 mesečnih zvez, ki se niso dobro končale, za sabo? Ok, potem razumem tvoje razloge, jaz nimam teh izkušenj. Se kdaj vprašaš, kaj delaš narobe, da je 5 mesecev v redu, potem pa ne gre več?[/quote]
Tukaj pa narobe sklepaš. Zveze so trajale vsaj pet mesecev … kar pomeni, da so lahko tudi dve leti.
Točno tako, ampak, nekdo, ki ne razume, da je to povsem normalno in običajno, če ima ženska/moški v svojem življenju več kot enega partnerja…. bo vrtal in vrtal in trdil, da je z mano nekaj narobe :).
Tukaj pa narobe sklepaš. Zveze so trajale vsaj pet mesecev … kar pomeni, da so lahko tudi dve leti.[/quote][/quote]
Kar pa pomeni, da so lahko trajala tudi 10? Zakaj potem odlašati, če itak ne veš, kako dolgo bo trajalo? Koliko pa je treba počakati, da bo potem 100%. Je sploh kdaj 100%?
@Marko: vidim, da si edini, ki razume kaj hočem povedat. Če bi hotela finančno varnost bi pač ostala z bivšim, ampak ker mi je to premalo, sem odšla. Ne vem od kod vam ideja, da se hočem nekomu “uvalit zastonj”?? Saj nobenemu nočm ničesar vzet, prej nasprotno.
In ker sva v tem konkretnem primeru oba bolj na tesnem in če bi “stopila skupaj” bi nama bilo veliko lažje. Ja, “samsko” življenje zna bit veliko dražje, kot v dvoje.
Kar pa pomeni, da so lahko trajala tudi 10? Zakaj potem odlašati, če itak ne veš, kako dolgo bo trajalo? Koliko pa je treba počakati, da bo potem 100%. Je sploh kdaj 100%?[/quote]
Zakaj se pa res ne bi kar selili vsak mesec od enega k drugemu? TAko kot mačka mlade prestavlja. Mačka sicer s tem zagotavlja mladičem varnost, pri ljudeh so pa itak samo breme.
Seveda je samsko življenje dražje, ampak 5 mesecev s prekinitvijo pa res ni veliko.
Pa če se veza ne obnese, kam boš šla?
Daj mu čas.
Če ti tako kot je sedaj ni ok pa ne hodi toliko k njemu, bodi bolj pri sebi doma in mu povej, da naj pride on k tebi pa ga še porabi za skupno pospravljanje tvojega stanovanja :).
Selitev je tudi strošek. Vso kramo prestavit nekam drugam ni mačji kašelj. In verjetno pohištva iz svojega stanovanja ne moreš kar pretovorit v njegovo stanovanje, ker ima verjetno stanovanje že opremljeno.
Otroci pa selitve doživljajo povsem drugače kot odrasli pa spet nov ati pa spet nov ati…
Kar pa pomeni, da so lahko trajala tudi 10? Zakaj potem odlašati, če itak ne veš, kako dolgo bo trajalo? Koliko pa je treba počakati, da bo potem 100%. Je sploh kdaj 100%?[/quote]
Zakaj se pa res ne bi kar selili vsak mesec od enega k drugemu? TAko kot mačka mlade prestavlja. Mačka sicer s tem zagotavlja mladičem varnost, pri ljudeh so pa itak samo breme.[/quote]
Da, lahko pomeni, da so trajale tudi deset let.
Zakaj sploh meniš, da gre za odlašanje z odločitvijo? Odločitev je že tukaj, in sicer, da je nekdo za skupno selitev, druga stran pa ne.
Vprašanje o čakanju je brezpredmetno, ker je v življenju zaenkrat stoprocentno samo to, da bomo nekoč umrli (pa še par drugih malenkosti, kot je, da za življenje potrebujemo vodo in kisik in tako dalje – pri čemer se seveda postavlja filozofsko vprašanje, kako dolgo mora biti življenje, da ga štejemo kot življenje, se pravi, da morda za življenje niti ne potrebujemo vode in kisika, le hudo kratko bi bilo potem).
Zakaj sploh meniš, da gre za odlašanje z odločitvijo? Odločitev je že tukaj, in sicer, da je nekdo za skupno selitev, druga stran pa ne.[/quote]Tako naj se predstavi želje in poglede “drugi strani”, karte na mizo, glede na starost in stanje (finančno, otroci…) se ni za it slepe miši in čakat ne vem koga.
Če bo cincal je itak jasno, bolj ali manj, kaj si želi oz ne želi…. 😉
Zakaj se pa res ne bi kar selili vsak mesec od enega k drugemu? TAko kot mačka mlade prestavlja. Mačka sicer s tem zagotavlja mladičem varnost, pri ljudeh so pa itak samo breme.[/quote]
Ja, kdor se ni sposoben (se ne želi) ustalit, potem je res bolje, da se zapre v svoj dom in tam tudi ostane, da drugim ne povzroča razlogov, da ga mečejo potem ven. 🙂
Zakaj sploh meniš, da gre za odlašanje z odločitvijo? Odločitev je že tukaj, in sicer, da je nekdo za skupno selitev, druga stran pa ne.
Vprašanje o čakanju je brezpredmetno, ker je v življenju zaenkrat stoprocentno samo to, da bomo nekoč umrli (pa še par drugih malenkosti, kot je, da za življenje potrebujemo vodo in kisik in tako dalje – pri čemer se seveda postavlja filozofsko vprašanje, kako dolgo mora biti življenje, da ga štejemo kot življenje, se pravi, da morda za življenje niti ne potrebujemo vode in kisika, le hudo kratko bi bilo potem).[/quote]
Imaš prav. Meni se samo zdi neumno poslploševanje v stilu “da je po 5 mesecih za selitev prehitro”, čeprav nihče od teh ne ve, kako se dva počutita drug ob drugem. Ker za nekoga je lahko prehitro tudi po petih letih. In želim povedat, da se je treba soočit s strahom, ki izhaja iz salbih izkušenj, ne pa čakati, da bo minil, ker bo prišel zadaj tudi po petih letih. Zanašati se moramo na občutek, ki ga imamo ob nekom in ne da se obnašamo tako, da nekomu vzbujamo dvome. Če imamo slabo izkušnjo in se tega bojimo, se to partnerju pove, se pogovori in se naredi kompromisna rešitev, ne pa da se vztraja pri neki trmasti odločitvi, ki smo jo sprejeli nekoč v preteklosti, ko smo bili ranjeni.
Vprašanje o čakanju je brezpredmetno, ker je v življenju zaenkrat stoprocentno samo to, da bomo nekoč umrli (pa še par drugih malenkosti, kot je, da za življenje potrebujemo vodo in kisik in tako dalje – pri čemer se seveda postavlja filozofsko vprašanje, kako dolgo mora biti življenje, da ga štejemo kot življenje, se pravi, da morda za življenje niti ne potrebujemo vode in kisika, le hudo kratko bi bilo potem).[/quote]
Imaš prav. Meni se samo zdi neumno poslploševanje v stilu “da je po 5 mesecih za selitev prehitro”, čeprav nihče od teh ne ve, kako se dva počutita drug ob drugem. Ker za nekoga je lahko prehitro tudi po petih letih. In želim povedat, da se je treba soočit s strahom, ki izhaja iz salbih izkušenj, ne pa čakati, da bo minil, ker bo prišel zadaj tudi po petih letih. Zanašati se moramo na občutek, ki ga imamo ob nekom in ne da se obnašamo tako, da nekomu vzbujamo dvome. Če imamo slabo izkušnjo in se tega bojimo, se to partnerju pove, se pogovori in se naredi kompromisna rešitev, ne pa da se vztraja pri neki trmasti odločitvi, ki smo jo sprejeli nekoč v preteklosti, ko smo bili ranjeni.[/quote]
Po petih mesecih je še vedno več razlogov proti skupni selitvi kot za njo. Ljubezen potrebuje svoj čas in tudi obdobje uvajanja, spoznavanja ima svoja pravila, če lahko tako rečem. Meni se zdi čudovito tudi to, da se sestajaš in vedno znova poslavljaš, vmes hrepeniš in si potem vesel, ko se spet vidiš. S skupno vselitvijo velik del tega prijetnega vznemirjenja odpade.
Še večji pomislek pa so otroci, ki jih vključiš v svoje ljubezensko življenje in kot je napisala japkica, to ni bogve kako korektno do njih.
Marko, lahko se je zanašati na občutke, težje se je zanašati na pamet.
Potem pa pusti tega tipa in se raje okleni nekoga, ki te je pripravljen jutri z otroki vred povabit v svojo hišo. Tudi taki obstajajo.
Ne bo šlo, a ne. Cena, ki jo zdaj plačujeta za ločeno življenje, je še vedno drobiž v primerjavi z vsem tem, kar vaju morda hudega čaka. Upam, da ne boš zastrupila vajinega odnosa s svojim pretiranim tiščanjem v skupno življenje.
Jaz se čudim tvojim sklepom. 🙂 Da bi se pa čudil ljudem, ki so imeli več kot enega, je pa zraslo na tvojem zelniku, ker sem jih imel tud sam.
Zdi se mi, da je to povsem napačen razlog za biti z nekom.
Torej bosta vidva skupaj zaradi manjših stroškov?
No, jaz osebno si ne bi želela biti z nekom zato, da bodo stroški manjši, temveč zato, ker bi želela z nekom deliti življenje in on z mano.
Meni se tudi zdi čudovito to sestajanje, ampak… zakaj pa se potem ne zaneseš na svojo pamet in se vseliš? Zakaj se zanašaš na to hrepenenje, ki je posledica predvsem negotovosti in strahov (če bo še vedno isto, kot je bilo nazadnje)? Kdaj je potem čas za vselitev? Ko to hrepenenje mine? Kdaj veš, da zaljubljenost mine? Se ti oči pobarvajo belo? 🙂
Se pravi, da ostajaš ločeno predvsem zato, da ne izgubiš tega občutka hrepenenja?
Otroci gotovo prinesejo nek dodaten razlog za razmišljanje okrog tega, a sem to namerno zgoraj izključil, ker se je oglasil nekdo, ki nima otrok, pa mu je 5 mesecev vseeno veliko prehitro.
No, kakorkoli, čas je takrat, ko sta oba za. Problem nastane, če se njune želje glede tega močno razhajajo. Nekdo se lahko vseli na hitro tudi iz strahu pred tem, da mu partner ugre, medtem ko drugi se lahko iz strahu skupni selitvi izogiba. Nobena skrajnost ni dobra, zato se je o občutkih pač potrebno pogovarjat med sabo in se prilagajat.
Forum je zaprt za komentiranje.