Najdi forum

škotski funti

iz škotske sem prinesel 200 škotskih funtov, ki pa mi jih nočejo v sloveniji nikjer razmenati. Kaj sedaj z njimi? Po vsej veliki britaniji so jih normalno sprejemali, tu pa jih sploh ne poznajo, čes da te valute ni na tečaju slovenske banke, čeprav gre enako za funt, le da je izdan na škotskem.

Prosim za kak nasvet.

Hvala

Bankovcev treh škotskih bank (Bank of Scotland, Clydesdale Bank, The Royal Bank of Scotland) naše menjalnice ne menjajo, ker so formalno veljavni le na ozemlju Velike Britanije.
Pred davnimi časi se je dalo vse mogoče eksotične valute kupiti ali spraviti v promet pri Bulafiju v Trstu, vendar ne vem, če še.
Še najboljše bo, da najdeš nekoga, ki potuje v GB, da ti jih zamenja za bankovce, ki jih je izdala Bank of England. On bo tvoje škotske tam lahko uporabil, ti boš pa njegove tudi tukaj lahko zamenjal.

Oj
Daj jih enemu avtoprevozniku in ti jih bo gor zamenjal.
Vem,kako je to.Meni se je tudi to naredilo lani,ista situacija.

lp
jani

Živjo,

mož stalno poslovno sodeluje z Anglijo. En partner iz Londona je trenutno tukaj, in bo (mislim da) še nekaj časa ostal. Če želiš, ga lahko vprašam, če je pripravljen zamenjati bankovce.

lp

včasih je to menjala Banka Slovenije, pa tudi NLB. Samo provizije so precej visoke. Samo da je NLB to menjala po načelu unovčevanja, zadeva traja 14 dni.

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close