Najdi forum

Škotska

Pozdravljeni,

Nekje spomladi planiramo s prijateljicami eno kratko turo po Škotski. Rade bi si ogledale Edinburgh, mogoče še Glasgow, sever Škotske…

Zanima me kaj kaj priporočate, katere hostle oz prenočišča…potovati imamo namen z javnim prevozom, vlak, bus…

Uglavnem, čim več idej prosim 😉

Predvsem nas zanimajo javni prevozi do gradov? Slučajno ve kdo kaj o tem?

LP

Oj,

Škotska je super a draga!!! Sicer če bo funt tako pridno padal do pomladi bo res gajn… Zdej, čisto odvisno kaj vam ustreza, kej želite videt. Meni je recimo Edimburgh pojem mogočnega mesta… sem samo tja prišla in mi je bilo WOW!, Glasgow pa ne… je tak industrijski in meni čisto nezanimiv. Kar pa se tiče ostalih delov, če se dejansko podate na server… od Invernessa do Fort Williama je drugače peš pot, katero avtobus prevozi v 2h urah, pešakaš pa jo lahko 1 teden (been there, done that! :). Pot, po cesti ali peš je fajn, ker te pelje ob 2h lezerih povezanih s Kaledonijskim kanalom, Loch Ness, Loch Oich in Loch Lochy, narava okrog je čudiovita, hostlov pa tudi kar nekaj, če se recimo odločite za kak postanek. Drugi ekstrem kar se tiče lepote so Carngorms, nacijonalni park… v Aviemore imaš hostel (Aviemore dostopen z busom) Carngorms pa od kraja dostopni peš… kot sem rekla, odvisno kaj ti ustreza… Lahko si izbereš smer proti Ulapoolu, ribiški vasici nad fort Williamom, kjer zagotavljajo, da je najboljši fish and chips na Škotskem, ali pa potem še severneje proti obali in ob obali gor… ma izbire kolikor hočeš za kolikor časa imaš. Moj nasvet je, da si malo pogledate če so kaki festivali v času ko greste, če se kje kaj dogaja in se priključite dogajanju če vas to zanima…

Uživajte pri planiranju in izvajanju potepa.

LP

T

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close