ŠKOTSKA
Mi smo šli s Kompasom,vodil nas je Edvard.Fantastičen vodič,še nikoli boljšega.
Zakaj ne s Kompasom?
Skoraj vsak dan so nas klicali in zmeraj je bilo kaj za doplačat.
Sva hotela brez večerje.Nas kličejo,da bodo vzeli vsi večerjo.Pol sva jo vzela,da ne bova tam gledala kot tupka.Na potovanju nam rečejo ostali popotniki,da so isto rekli njim.
Pa še in še…Glede vodiča,pa ga ni boljšega.
Je draga Škotska.Npr.za 2 sendviča,2 vodi,bela kava že 5.000sit.
Najbolj poceni je znamka.hi,hi
Se splača IT KONEC SEPTEMBRA,NI GUŽVE!
šE KAJ?
No, se mi je čudno zdelo, da z Edvardom ne bi bilo ok. Hja, stroški so drek. tole glede večerje je pa res sranje. Mi smo imeli nekaj podobnega v Londonu, nisem se prijavila na “skupno” večerjo, pa tudi nihče ni nič težil. Verjetno je bilo dovolj drugih prijavljenih, da so zapolnili kaj-vem-kakšno kvoto 🙂
Vsekakor so pa podobne reči v velik minus KOmpasu. Če seveda prej ni bilo nujno naročiti se na to preklemansko večerjo …
Nina,
mi smo šli na Škotsko v lastni režiji in je bilo super, pa tudi stroški se na ta način precej zmanjšajo. Šli smo s svojim avtom in s šotori. Na Škotskem je dovoljen free-camping. Preprosto si zbereš nek travnik, pašnik ali vrt, pozvoniš pri najbližji hiši in vprašaš če lahko tam prespiš. Brez problema ti vsi dovolijo. Pri eni hiši so bili tako prijazni da so nam dali še vino za k večerji, ko smo odhajali smo za darilo dobili knjigo, lahko smo uporabljali hišni wc in kopalnico pa še ko smo prišli je gospa rekla, naj pokličemo domov da povemo da smo OK (je bilo pred nekaj leti in smo bili še bolj mulci). Ve Edinburgu smo pa prespali na neki konjski farmi, prav tako v šotoru in tudi tam so nam dali na uporabo kopalnico in wc. Kar se pa tiče stroškov prehrane smo večinoma kupovali v supermarketih in si nato kuhali sami. Za vstopnine imaš kar nekaj variant kot so National Trust ipd. da kupiš kombinirano karto za več gradov in znamenitosti. Šli smo tudi na otoka Iona in Mann in je bilo enkratno.
Edina stvar, ki nam ni bila po godu so bile majhne mušice na Z obali – midges. To je pa groza, pojavijo se ob sončnem zahodu in do vzhoda ne izginejo. Napadajo in pikajo pa kot nore. Saj ene niti opazil ne bi, ampak ko te piči 200 teh muhic naenkrat je pa kriza… Avtan, off.. ne pomaga. Kasneje smo izvedeli, da imajo nek poseben antimidge v lekarnah.
Tako, malo na kratko! Škotsko toplo priporočam, če imaš pa še kakšno vprašanje se pa oglasi.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.