Skoraj 48 odstotkov okuženih
Ta procent je nekako logičen. Večina ljudi je odgovornih in se ob znakih prehlada samotestira. Pozitivni grejo potem še na PCR, negativni pač ne. Glede na to je % še nizek.
Tako da ne smemo gledat samo % pozitivnih testov, prav tako ni potrebna nobena panika v povezavi s tem.
Kar se tiče cepljenih/ necepljenih. Splošno znano je da zaščita cepiv po 4-6 mesecih močno pade. Tako da bodo v bolnicah tako cepljeni kot necepljeni. Dejstvo pa je da je velika večina starejših od 70 let (tako med cepljenimi in necepljenimi). Torej ljudje, ki imajo poleg covida še druge težke bolezni.
Pač dokler bo naša stroka beri vlada stala na stališču da cepljenje velja neomejeno bo pač tako. Številke oz. % pač prenesejo vse. Izbrali smo pot prekuževanja. To bodo dopuščali še kar nekaj časa, pri taki umrljivosti ljudi na intenzivni negi bo namreč preteklo še nekaj časa da bo na intenzivni negi 180 ljudje.
Nehajte se kregat cepljeni in necepljeni, nehajte obtoževat drug drugega in nehajte zganjat paniko. Začnite upoštevat preproste preventivne ukrepe, ki veljajo za vse viroze. S tem boste naredili največ zase in svoje bližnje.
Neprijavljena, 01.11.2021 ob 12:19
Ta procent je nekako logičen. Večina ljudi je odgovornih in se ob znakih prehlada samotestira. Pozitivni grejo potem še na PCR, negativni pač ne. Glede na to je % še nizek.
Tako da ne smemo gledat samo % pozitivnih testov, prav tako ni potrebna nobena panika v povezavi s tem.
Kar se tiče cepljenih/ necepljenih. Splošno znano je da zaščita cepiv po 4-6 mesecih močno pade. Tako da bodo v bolnicah tako cepljeni kot necepljeni. Dejstvo pa je da je velika večina starejših od 70 let (tako med cepljenimi in necepljenimi). Torej ljudje, ki imajo poleg covida še druge težke bolezni.
Pač dokler bo naša stroka beri vlada stala na stališču da cepljenje velja neomejeno bo pač tako. Številke oz. % pač prenesejo vse. Izbrali smo pot prekuževanja. To bodo dopuščali še kar nekaj časa, pri taki umrljivosti ljudi na intenzivni negi bo namreč preteklo še nekaj časa da bo na intenzivni negi 180 ljudje.
Nehajte se kregat cepljeni in necepljeni, nehajte obtoževat drug drugega in nehajte zganjat paniko. Začnite upoštevat preproste preventivne ukrepe, ki veljajo za vse viroze. S tem boste naredili največ zase in svoje bližnje.
ne bluzi in pisi bedarij…preventivno si idi glavo slikat tepec
Ne maram butlov, 01.11.2021 ob 12:12
Julij Cezar, 01.11.2021 ob 11:55
Muha626, 01.11.2021 ob 11:50
no pa dajmo, 01.11.2021 ob 11:34
Iz rešilca, 01.11.2021 ob 10:45
Iz prve roke iz rešilca: “50% okuženih,ki jih vozimo na urgenco je cepljenih!”
tudi sama sem tako slisala od zaposlene v bolnici… vecina, ki pride na urgenco je cepljenih
…. od polpismene medicinske sestre? Ali celo nepismene čistilke?
smrdljivc, nepismen ti je foter ki te je nafukal…drugac bi prebral navodila in si kondom orav nataknil pa bi bil en kreten tvojga kova manj na svetu
Tvoj fotr bi moral nataknit tri. Ziher je ziher.
zate idiot pride v piste se sami kastracija alu pa prisilni zakol da ne trosis pamzev okoli hehe
Face ste sedaj cepljeni, ki trdite, da je sedaj za vas vsak cepljen, ki je pristal v bolnici zaradi covida, podkupil nekoga kao, da je cepljen. Bi bilo zanimivo videt, koliko protiteles sploh imate cepljeni, to bi morali uvest, da se vsak testira na protitelesa, le tako bi lahko trdili , da cepljen v bistvu ni cepljen. Je pa seveda tu drug problem, zakaj ne veljajo ti testi za proti telesa, ker tud, ce si cepljen, ni nujno da razvijes proti telesa, namrec se slisala za osebe po cepljenju, da imajo 0 proti teles. In verjetno stroka ne pusti, da bi to prislo na dan, bi cepljeni ponoreli.
Nevidno je očem skrito, 01.11.2021 ob 13:27
Face ste sedaj cepljeni, ki trdite, da je sedaj za vas vsak cepljen, ki je pristal v bolnici zaradi covida, podkupil nekoga kao, da je cepljen. Bi bilo zanimivo videt, koliko protiteles sploh imate cepljeni, to bi morali uvest, da se vsak testira na protitelesa, le tako bi lahko trdili , da cepljen v bistvu ni cepljen. Je pa seveda tu drug problem, zakaj ne veljajo ti testi za proti telesa, ker tud, ce si cepljen, ni nujno da razvijes proti telesa, namrec se slisala za osebe po cepljenju, da imajo 0 proti teles. In verjetno stroka ne pusti, da bi to prislo na dan, bi cepljeni ponoreli.
Nula imajo tisti, ki so dobili placebo. Nekaj se je govorilo, da je tega precej. Ne vodijo pa nobene evidence o placebu / še za kaj drugega ne/. Ostali imajo protitelesa. Največ jih imajo preboleli, ker je logično.
grozno no, 01.11.2021 ob 10:29
Kam drvimo? ZAPRITE DRŽAVO!!! !!!!!
“V nedeljo so v Sloveniji ob 2.632 PCR-testih potrdili 1.257 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 47,8 odstotka in je še višji kot dan pred tem, ko je znašal 42,1 odstotka. Gre za najvišji odstotek dnevnih okužb od začetka epidemije covid-19, kažejo podatki NIJZ. Zaradi koronavirusne bolezni je včeraj umrlo 11 ljudi.”
Avtorica, a sploh veš kaj o statistiki? Si se kdaj kaj poučila o, vsaj osnovah statistike?
Ne razumem oz težje Delaj se norca čas za volitve slabše kot leta 2012 same težave. Razen korit. Razmislite tudi sami. Poplave, protesti. Samo o številkah je govora. Sem človek, ne številka. Pa ne grem na proteste. Razlog vsega je, kako dejemate. Morda teror. Ne štima, kot ni leta 2012, ki se vleče skoraj 10 let, ali 30 . Gostinci bodo set v nemilosti. Dajmo enega rožnati od čikov, da pomagamo izgubljene platforme davkov. Pa me napadite, drugega dve leti o lepi Sloveniji itak ni. Vsaj 9magam davkom. Da dobite kaj.?? ☺
Prezgodaj, 01.11.2021 ob 13:45
Ne razumem oz težje Delaj se norca čas za volitve slabše kot leta 2012 same težave. Razen korit. Razmislite tudi sami. Poplave, protesti. Samo o številkah je govora. Sem človek, ne številka. Pa ne grem na proteste. Razlog vsega je, kako dejemate. Morda teror. Ne štima, kot ni leta 2012, ki se vleče skoraj 10 let, ali 30 . Gostinci bodo set v nemilosti. Dajmo enega rožnati od čikov, da pomagamo izgubljene platforme davkov. Pa me napadite, drugega dve leti o lepi Sloveniji itak ni. Vsaj 9magam davkom. Da dobite kaj.?? ☺
Ne vem, no. Jaz sem se cel dan ukvarjala z drugimi stvarmi. Potem sem šla na SČ in videla, kaj pišete. Nato sem šla na Siol, prebrala naslove, pa sem videla, zakaj pišete, kar pišete.
Brez konteksta, brez vsakega razmišljanja.
Iz podatka lahko vsak vzame informacije drugače. Ker pa nima znanja, ne zna niti razložit, kaj misli.
In potem mene skoraj kap zadane, ko spet vidim, da se kregate.
Imam tudi jaz probleme, ne bom zanikala.
Ampak vi imate tudi probleme, ko ob napačnih momentih posplošujete in ste ob napačnih momentih prenatančni.
To je lahko velik problem.
Tudi jaz delam to napako.
To privede do tega, da enkrat razmišljam tako, enkrat drugače.
In človek, ki nima znanja, se bo seveda kregal.
Jaz z vami, vi z mano.
Včasih bi bilo res boljše biti tiho. Ker ko človeku hočeš dobro, takrat dobiš nazaj samo punje.
Bodite egoisti. Tudi jaz sem bila. Mogoče pa spet postanem: jaz, jaz, jaz. Le tako se preživi očitno.
Robi917, 01.11.2021 ob 13:40
Za neprijavljeno.
Še vedno ne dojameš, da cepivo za koronaviruse ne obstaja.
Daj razloži mi, kako lahko bi sploh obstajalo neko cepivo za neke viruse, ki nenehno mutirajo in prav tako za nek virus(sars cov 2), ki nikoli ni bil dokazan ali izoliran ?
Glej Robi, jaz se na medicino ne spoznam. Ne znam ti razložit kako delujejo ali ne delujejo cepiva. Jaz sem svojo odločitev o mojem cepljenju sprejela na podlagi tehtanja + in -. Če sem se pač zmotila, sem se. Noben od teh osebkov na Monu ne bo imel kaj več ali manj zaradi tega. Če bi bila 10 let starejša, bi bila moja odločitev zelo verjetno drugačna. Ampak to je moja odločitev, vsi ostali ste se odločili po svoje. Svojih odločitev pa nima pravice nihče drugim vsiljevati.
Kar se pa virusov tiče, sem jih sama kar nekaj dala čez. Tudi moji otroci so jih. Če bi že prej poročali koliko jih zaradi različnih virusov pristane v bolnicah, bi bil med njimi tudi moj otrok. RSV je bil že pred 10 leti aktualen. Ampak prej se temu ni posvečalo nič pozornosti. Zdaj pa se, ampak samo za Covid. Ljudje so pa še vedno packi in čedalje bolj prednjači egoizem. Samo jaz, moj sonček in noben drug. Tako kot včasih se ljudje niso pripravljeni odpovedat svojemu ugodju. Najbolj žalostno pa je da so se pripravljeni odpovedat svojim pravicam v zameno za ugodje. Kam to pelje, veš.
Žalosti me tudi da cepilci in necepljeni krivijo drug drugega in se kregajo za pickin dim, karavana gre pa dalje.
Za neprijavljeno.
V tistem stavku, kjer praviš, da nihče nima pravice svojih odločitev vsiljevati drugemu, si povedala vse.
Ker tako bi naj bilo, kot praviš. In problem je samo zato, ker temu ni tako. In takoimenovani anticepilci smo proti vsiljevanju. Nismo proti svobodni odločitvi in niti nismo anticepilci, ker smo vsi bolj ali manj že bili cepljeni v otroštvu.
Pojem anticepilci, pa ravnozemljaši, pa teoretiki zarot, so si izmislili debili, ki izsiljujejo, ponižujejo in po krivem označujejo vse, ki smo za prosto odločitev in proti fašizmu.
Zato naj ti debili, ki izvajajo nasilje, segregacijo, kršijo zakone…. nehajo s svojim fašizmom in nasiljem, pa ne bomo tisti, ki smo za pravno državo in svobodno odločitev več ni protestirali.
Da pa se protestira proti fašizmu, korupciji, uničevanju zdravstva…Pa bi naj bila naša dolžnost, če nam je mar za zdravje.
A razumeš ?
Če nekdo hodi po tebi in te protipravno omejuje, menda ne boš tiho, da se pač ne bi prepiral, kot ti praviš. A ni to logično ?
Debili se naj samozaprejo, če hočejo in vsak dan nabijajo in težijo s tem. Pa naj se vsak dan cepijo, pa rinejo palčke v nos. Vsiljevanje teh debilnih ukrepov, ki nimajo popolnoma nič z zdravjem, pa je zločin.
Dajte že to dojet in nehajte tolerirati zločin proti človeštvu.
Ma, in kaj zdaj? Očitno ne more dobiti službe na policiji, pa je zafrutrirana. Ker so se ji podrle vse osebne sanje. Ker je sanjala, da bo postala policistka.
Ali pa se motim, ker imam premalo podatkov?
Prebrala sem njen zapis … Lahko povem, da ima vsak svoje mnenje. Zafrustrirana je, pa je to napisala. Potem je nekdo to prilepil na svoj zid in so se vsi komentatorji strinjali z njo.
Jaz se pač ne morem poistovetiti. Oprostite. Lahko bi komentirala vsak njen odstavek, pa se mi ne ljubi.
Nepismeni bodo pač nepismeni. Kar mečite vse stvari v isti koš. Je treba razčlenjevati stvari in povezovati stvari. Ampak pravilno.
Jahajaaa, 01.11.2021 ob 16:21
Kolk je od tega cepljenih?Mas kak vir?
Ne dovoli mi prilepit linka, tako piše: According to data from Johns Hopkins University, the United States remains the worst-hit country with about 46 million cases and about 746,000 deaths, accounting for more than 18 percent of the global caseload and nearly 15 percent of the global death toll. ( 21:31 UTC+8, 2021-11-01 )
% cepljenih ne piše.
Forum je zaprt za komentiranje.