škodljivost krem
Glej uporabljaj tisto kremo, ki ti paše ( zato imajo vzorce ) in vzameš pač tri vzorce za kakšen teden in vidiš. Meni naprimer vstreza krema Nuxe v enem letu imam kožo tako kot sem si vedno želela lepo in zdravega videza ( prej sem se vedno borila z mazolčki, sivo nič sijočo kožo ) moji frendici ne odgovarja in uporablja la prairie, ki pa meni ne odgovarja sem dobila po enotedenski uporabi polno majhnih mazolčkov pa je krema višji rang draga. Tako, da raje uporabi kakšen testerček.
Drugače pa itak nobena krema na tem svetu 😉 ni naravana. Vse so narejene na bazi kemije čisto vse vse kreme.
jaz uporabljam loccitane….žametni koncentrat mandelj jabolko…za obraz…pa mal kombiniram z olivno kremo…ker je zgoraj omenjena krema za nekaj časa pošla…
za telo pa tudi loccitane mandljeva krema…..
prej sem uporabljala niveo za obraz in telo….saj ne rečem, da mi je delala kakšne težave….sem se počutila dobro ko sem se namazala….ampak sedaj se pa počutim odlično..:))) kot majhen mucek :))
pudra ne uporabljam….
Midva uporabljava večino kozmetike L’occitane, pa tudi Lush, Body Shop. Njihove stvari so precej bolj naravne, čeprav vsebujejo tudi umetne snovi. L’occitane je zdaj dal ven tudi popolnoma naravno in ekološko linijo in že ploskam od veselja, da bi bilo takih kmalu še več proizvodov.
Meni osebno je zelo važno tudi, da kozmetika (ali karkoli drugega), ki jo uporabljam, ni testirana na živalih, zato kupujem izključno znamke, za katere vem, da ne testirajo. Ravno zaradi testiranj in uporabe dokazano zelo škodljivih snovi, ki jih uporabljajo L’oreal, Nivea ipd., se jih niti od daleč ne pritaknem. Eno je umetno, drugo zdravju škodljivo.
jaz uporabljam Alverde (čistilni gel in kremo za obraz ter balzam za ustnice – na bazi ognjiča, je krasen) če si že kdaj naredim kako masko za obraz, je to kakšna naravna, doma narejena, dekorativne kozmetike boj malo uporabljam, a če že, je od Dr. Hauschka, ekološka mila kupujem v trgovini BioEco, krema za sončenje je Weledina (z izvlečkom planike), zobne paste pa tudi Weledine ali kakšne druge z BDIH certifikatom (in, ja, ne boste verjele, ampak ti izdleki so se po SKRBNEM preverjanju mnogih skeptikov res izkazale, da ne vsebujejo škodljive kemije, če bi jo pa tudi že, bi je pa vsebovale vsaj 100krat manj kot običajna kozmetika, to je pa tudi zelo bistveno – KOLIKO strupa vneseš v organizem – saj ni vseeno, ali ga vneseš eno enoto ali desettisoč enot vsak dan!!)
Gretka ti uporabljaš od la prairie, ker uporabljam samo njihov puder kaj več takrat nisem spraševala ali imajo več vrst linij tudi za mlajšo kožo 28 let ali so to kreme kako bi se izrazila za malo starejšo kožo! In če veš mogoče ali je to krema, ki vsebuje veliko teh škodljivih premesi in plačaš samo ime firme??
Forum je zaprt za komentiranje.