Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek skobčevke – kaj jedo vaše?

skobčevke – kaj jedo vaše?

Kaj od sadja in zelenjave jim ponudite, kolikokrat na teden, kako jim to hrano ponudite in kaj imajo najraje, seveda poleg obveznih semen.
Danes sem dala list solate in košček jabolka – prvič – pa da vidimo:)
Zanima me tudi, koliko vode popijejo, ker se mi zdi da pijeta zelo malo ali skoraj nič.

Jaz sem jim pogosto narezal kakšno jabolko in so zelo rade jedle. Drugače pa itak semena, pa malce različno kupiš da se ne naveličajo. Vodo bo pa pila kadar bo hotela, ne sekiraj se.

semena čim manj. primer enega obroka za en dan : granatno jabolko,čili,suhe fige,sladka koruza iz pixne, neslan kuhan riž-ali krompir.,mandarina ,banana, sveži neslan sir. papige ne smejo kave čokolade kakava in NIČ SLANEGA. so zelo sladkosnede. imam jo doma in velik poudarek dajem na pravilno prehrano. semena so samo zvečer v kletki ko gre spat. čez dan je narezana sveža hrana vsak dan sproti.

Yonix

Nikakor tako kot pravi Gia1! Osnovna hrana skobčevk so semena! Preveč sadja in zelenjave povzroča pri skobčevkah prebavne motnje, driske. Preveč sadja (v njem je sladkor) lahko sproži glivična obolenja prebavil pri skobčevkah.

Nikar ne kompliciraj:
1. Kupi najboljša semena, obstajajo tudi taka z rahlim dodatkom suhih zelišč – ta preprečujejo tudi parazitska obolenja.
2. Voda
3. Brez vitaminskih pripravkov. Ta so že dodana vsaki kvalitetni semenski mešanici za skobčevke. Preveč vitaminskih pripravkov povzroča čezmerno izpadanje perja.
4. Obvezno mora imeti skobčevka na voljo školjčni pesek (za prebavo) in sipino kost (za brušenje kljuna).
5. Sadje in zelenjavo (če sploh) pa 1 – 2 x na teden v malih količinah.

iz svojih iskušenj se ne strinjam s tem postom. napisala sem kaj jedo in to je to.

Yonix

Točno to je pravilna prehrana! Semena ima papiga tako v posodici, iz katere pika, kadar ji paše.
Sadja res ne preveč, kakšen listič sveže solate pa lahko dobi večkrat na teden.

Na tleh kletke ima lahko občasno v krožničku vodo za umivanje.

To kar predlaga Gia1 je pa popolnoma neprimerno za skobčevke.

Točno to je pravilna prehrana! Semena ima papiga tako v posodici, iz katere pika, kadar ji paše.
Sadja res ne preveč, kakšen listič sveže solate pa lahko dobi večkrat na teden.

Na tleh kletke ima lahko občasno v krožničku vodo za umivanje.

To kar predlaga Gia1 je pa popolnoma neprimerno za skobčevke.[/quote]
moje jedo vse to pa je vse ok. morda se kaj naučim. ZAKAJ je ta hrana neprimerna. pišeš samo da je neprimerna, napiši še zakaj, da vem.

Yonix

Osnovna hrana so semena in voda, vse ostalo le res občasno!

Prepričanje, da osnovna hrana za skobčevke sestoji iz semenskih mešanic in vode, je približno podobno temu, da veliko lastnikov kuncev meni, da morajo živeti predvsem od semenskih mešanic, čeprav je v njihovi prehrani nujno predvsem seno.

Semena bi morala sestavljati samo del prehrane skobčevke, saj to v osnovi niso izključno semenojede ptice.

Skobčevke naj bi dnevno dobivale svežo zelenjavo, sveže sadje pa nekajkrat tedensko (ker vsebuje veliko sladkorja).

A si ti glih pršla iz pragozda?

Pozdravljeni!

Moj samec skobčevka je zbolel je šipek ne mora priti do hrane in vode ne mora leteti.
Zdaj leži na kavču pri kaminu in se ne gane. Ima drisko kaj najn naredim, prosim pomagajte.

Skobčevka samec star 2 leti.

Moji skobcovki zelo pijeta vsak dan jima moram znova nalivati in,zelo sta izbircni

Pozdravljni!

Mojima skopcovkama je ime kika in koka in vsak dan se pretepata
Da moram kar zakricat.
Kaj naj naredim da se nehata pretepati.

Daj ju v ločeni kletki.

Pozdravljeni!

Kiki in koki sem dala v kletko taksno iz vejic izdelano hiško ker jo imata zelo radi nasledni dan je ni blo vec vse zta zgrizli.

Semena so vsakdanja prehrana ampak ker vsebujejo veliko mascob jim kaksne dneve namesto semen ponudimo koscek jabolka,korencka,list solate, koscek banane,pomarance,jagod,…. moramo pa jim dati le en koscek ker vsebujejo veliko sladkorjev 😉 malo si preberite na internetu 😉

Moja skobčevka zelo malo popije. Je to ok?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close