Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Skladova stanovanja – razpis december 2007

Skladova stanovanja – razpis december 2007

Iztekel se je rok za oddajo vlog za nakup 364 tržnih stanovanj Stanovanjskega sklada . Stanovanjski sklad je do izteka roka prejel 207 vlog.

Zakaj takšna razlika od prejšnjega razpisa, ko je bilo za vsako lepo stanovanje tudi do 40 vlog?
Ker so stanovanja podražili za kakšno tretjino, gradijo pa na takšnih obupnih lokacijah in neuporabna stanovanja (30 kv. lože, ma kdo bi hotel to kupiti….)samo poglejte si lokacijo Kranj… Gradili bodo v neki industrijski coni ob reki med samimi praznimi skladišči in tovarnami…Sem šla pogledat. Za 142 stanovanj se je priajvilo nekaj čez 40 kandiadatov.

Povpraševanje je bilo najbolj izrazito za lokacijah v Postojni in Novem mestu. Sklad poudarja da se tam pojavlja prvič in je bil odziv zato pričakovan. Ni res. Tam so edina lepa razpisana stanovanja in za normalno ceno…

A se sploh še splača čakati na kakšen razpis? Kaj mislite?

Težko reči kako in kaj bo v prihodnje.

Jaz osebno mislim, da se absolutno ne splača. Jaz sem obupal nad skladom in kupil tržno stanovanje. Žal mi je, da nisem kupil stanovanja že prej. Že tako sem preveč čakal.

Morda bodo pa v prihodnje krasna, poceni stanovanja 🙂 (yeah!)

Tudi jaz sem obupala nad skladom, ker sama s fantom, ki je slučajno že dopolnil 30 let, pridem na vrsto šele milijonta. Obup…če nimaš otrok in želiš živeti nekje v Lj.ali vsaj v okolici.

Midva sva se tudi odločila za nakup normalnega stanovanja in naj se drugi grebejo za skladova stanovanja.

Najbolj pa me jezi, ker sem že za vsaj tri pare in celo enega samskega fanta-brez partnerke, zvedela, da so dobili na Poljanah v Lj.pa vemo, da je bilo le okoli 60 stanovanj in dvomim, da se je prijavilo tako malo družin in tudi midva sva izpadla, pa sva bila vsaj par, ki želi otroke…da ne govorim o avtomobilih, ki so parkirani tam pod blokom (se vsako jutro peljeva mimo v službo)-sami neki hudi bmw-ji pa audi-ji…

Same veze in poznanstva in sama korupcija…komaj čakava, da se preseliva v novo stanovanje, ki pa ni iz sheme.

Ne bi rekel, da gre za veze in poznanstva. Tudi sam poznam en primer v Poljanah. Gre za to, da te osebe res nimajo napisanega nase svojega stanovnaja, ker živijo v hiši, ki je last staršev. Kot mlada družina so kandidirali za stanovanje in bili izbrani, notri pa se je vselila samska sestra.

Če veš za take primere, jih prijavi ustreznim organom, ne pa tukaj samo nekaj nabijaj.

Me zelo veseli, da imata take želje, ampak mislim da v razpisu tega pogoja ni bilo…

Kaj ima veze znamka avtomobilov z razpisom?

Tipično slovensko…Kalimero kompleks….

Dobri stari ejga… Spet ni razočaral 🙂

Mislim, da na razpisih res ne goljufajo, ker je stvar preverljiva. Ampak ni bilo pa nobenih varnostnih mehanizmov, tako da se ne ve, kdo na koncu res živi v teh stanovanjih in kdo jih res potrebuje. V novejših razpisih je sporazum, da stanovanja ne smeš prodati v določenem času, tako da se vsaj med malimi oglasi ne pojavljajo več stanovanja, za katera so kandidirali samo zaradi preprodaje. Jih pa zato veselo oddajajo, preverja pa nihče.
Ok, tu se baje ne da nič spremeniti.
V zdajšnjem razpisu lahko kupite stanovanja vsi, ki ne ustrezate razpisnim pogojem, ker je tako malo prijav. Cena je še vedno nižja od tržne z lokacijami je pa drug problem. Najbližje Ljubljani je Kranj, ampak ne bi mogli izbrati cenejše in grše lokacije.

Zanimivo je to, da so zahtevali vplačilo are. Torej kandidati, ki nimajo privarčevanega denarja, niti ne morejo priti na seznam.

@bralec: daj bodi resen no! Kateri gumpec bo pa šel kupovat stanovanje brez vsaj nekaj privarčevanega denarja?!

Tako je, zahtevali so nekaj denarja v naprej, ki ga potem kupcem, ki niso izbrani (npr. če so kandidirali samo za stanovanja, ki jih je dobil nekdo drug) vrnejo.

Sicer pa stanovanja za 180.000 Eur tudi ne moreš kar celega vzeti na kredit…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close