skisani možgani
Onidve verjetno enako mislita o tebi. Predlagam, da se jima pridružiš pri travi, da boste bolj složni. :))
opa grožnje,veš kaj ti povem,da se še ni rodila oseba katere se bi bal[/quote]
Frka, če si sedel na ušesih v OŠ, a ne. Pazi se je nanašalo na tvojo “uporabo” osnovnih slovničnih zakonitosti. Kaj si pa ti mislu? No, itak me ne zanima.[/quote]
On se je pa že USTRAŠIL, da je kaj drugega. :))
Robi, preden karkoli obsojaš, pometi pred svojim pragom.
Vsak se odloči za veganstvo ali vegetarijanstvo iz svojih razlogov in jim lahko samo čestitamo, da zmorejo ta velik korak, ki je pogostokrat obsojen na kritike iz okolja.
Veganstvo je danes ena naraščajočih smernic prehranjevanja, ker za to obstajajo upravičeni razlogi kot so zdravje, etika, sočutje itd. Pri tem se hkrati prihrani ogromno energije in stroškov za pridelavo hrane. Če bi bilo človeštvo vegansko, je danes in jutri dovolj hrane za vse prebivalce na Zemlji. Hrane pa nam primanjkuje zato, ker gre vsa za rejne živali.
Rejne živali so danes strahotna industrija trpljenja nemočnih živali. Še nikoli ni bilo toliko bolnih ljudi kot je danes, v preteklosti je kmet živel od svojega dela in pridelane hrane in bil zdrav. Danes kmet dela samo še za živali in pri tem uporablja umetna krmila, kemikalije itd. In seveda, zastrupljena hrana škoduje živalim, ki jih človek poje in postane sam bolan.
V preteklosti ni bilo toliko novih bolezni kot jih imamo danes, holesterol, srčne bolezni itd. Vse to je davek te industrije, ki temelji na dobičku in pridelani hrani brez hranilnih vrednosti.
Logično?
Vsak naj obdela svoj vrtiček in ceni svoje delo.
http://www.dnevnik.si/magazin/znanost-in-tehnologija/raziskava-pokazala-da-se-rastline-branijo-pred-tem-da-bi-jih-jedli
Pa se kregajte, če se vam da!
Največji umi tega sveta so bili vegetarijanski. Njihove dosežke so seveda zlorabili poapnenožilni mesožderi s presežkom testosterona, ki so vse dosežke znanosti usmerili v orodja za nasilno dosego (nekega mračnega) cilja. Zdaj bi bile pa še ženske rade take. Nič prispevale dosežkov k civilizaciji, samo meso žrle in se greble za upravljavske funkcije. Morda bo pa za človeštvo celo to bolje, da se krvoločni med sabo za bitko za funkcije iztrebite…
Povsem verjetno. Ravno so živa bitja in ravno tako imajo svoje obrambne mehanizme. Razlika je le v zavedanju.
Ja, če ti nasilni mesožderi ne bi zjebali Hitlerja, bi sigurno dobil najmanj Nobelovo nagrado za mir, kakšna krivica! Se strinjaš, da bi bil 30. april svetovni dan vegetarijanstva?
Kdo je zjebal Hitlerja? Rdeča Armada, ki mu je iz ruskih step prišla razbit Berlin. Kaj so jedli rdečearmejci med vojno? V glavnem zelje in krompir, ker drugega ni bilo. V Stalingradu so žrli sneg! No, vodka je pomagala k borbenosti …
Kaj so pa naredili Američani, z zrezki futrani? Dve leti so potrebovali, da so zasedli en usran apeninski polotok.
Jebala jih mesojeda učinkovitost.
Se pravi, da so tisti, ki postanejo vegetarijanci iz nuje, prav tako nasilni kot mesožderi?
Povsem verjetno. Ravno so živa bitja in ravno tako imajo svoje obrambne mehanizme. Razlika je le v zavedanju.[/quote]Da se ti tega zavedaš ali da se one zavedajo? ;)[/quote]
Morebiti se one bolj, kot se mi zavedamo, da se. 🙂
Da se ti tega zavedaš ali da se one zavedajo? ;)[/quote]
Morebiti se one bolj, kot se mi zavedamo, da se. :)[/quote]
So pa kljub vsemu precej iznajdljive. Si predstavljaš, da tebe nekdo na pol odgrizne in se potem spet obrasteš kot to zmorejo rastline?
Morebiti se one bolj, kot se mi zavedamo, da se. :)[/quote]
So pa kljub vsemu precej iznajdljive. Si predstavljaš, da tebe nekdo na pol odgrizne in se potem spet obrasteš kot to zmorejo rastline?[/quote]
Sem že videl v kakem filmu. :)) Imajo dober obrambni mehanizem, ni kaj.
Forum je zaprt za komentiranje.