Najdi forum

Skandinavija

Je mogoče kdo potoval z Interrailom po Skandinaviji? Zaželjene bi bile izkušnje in finančni nasveti. 🙂 Je tam dovolj varno za žensko, da potuje sama? Mislim, če je bilo v VB, bo tam verjetno še bolj, vendar kaj se ve…

Janja

Sicer nisem potovala z vlakom ampak z avtom.
Glede cen ti lahko povem to, da so na nivoju naših, razen v restavracijah, gostilnah… tam je zelo drago. V marketih pa tako kot pri nas.
Mislim, da je Skandinavija zelo varna in ti jo zelo priporočam, tudi če se boš na pot odpravila sama. JAz sem se tam počutila zelo varno. Če misliš na pot spomladi ali poleti, potem pa so tako dnevi zelo dolgi, tako da ti ni potrebno skrbeti.
Spala sem v kampih-cene spet take kot pri nas. So pa bile sobe malce dražje.

pozdrav, Pika

heisann.

potovanje po skandinaviji z interrailom stane <27 okrog 100.000. oz odvisno za katero turo se odlocite.jaz sem sla maribor-kiruna(najseverneje na svedskem),s tem,da se je slo stockholm-kiruna 1 karta. imas pa 3.po svedskem.tako da bi se lahko peljala se dve destinaciji kjerkoli po sved.
glede na to,da sprasujete za copenhagen,bi bila cena enkrat manj,ce ne vec,saj pravim ,lahko je karta-do tja, ali 3x po kateri drzavi.. slo-avstrija-münchen se prestopi,münchen-copenhagen. do tja potovat je cist okay..folk na teh vlakih je prijazen+dosti mladih turistov,tako da nimas nikjer frke. potovanje dalje gor se malo zakomplicira,ker je ogromno ljudi na zeleznicah+za vse informacije moras vzeti listek in cakati hehe,in lahko zanudis vlak+svedi so storasti..jaz in fant sva jih ogovarjala nemsko,anglesko,norvesko in se takrat nisva zvedela nich 🙂 pa sva tvegala in se vsedla, “hvala b.” na tapravi vlak.. in karkoli v skandinaviji stane vse 3 krat vec kot v sloveniji :). npr. na norveskem kjer sem 1 leto zivela tocno 3krat, na sved. malo manj, na danskem malo vec ,pa manj kot na nor. etc… priblizno torej 🙂
za kakrsnekoli informacije glede vlaka,pa poglejte to stran,in kontakt,in jim napisi kaj zelite vedet. karkoli sem do zdaj jaz zahtevala so napisali do detajlov. kje prestopit,kako,kaka karta to ono, cena od tu do tu… vse.. sistem internet zacuda pri Slovenskih zelenicah deluje 🙂
glede potovanja z avtom pa.. “gori” sem imela racunalniski program na cd-ju, kjer si npr. zapicil zastavico v :Zabja vas, in naslednjo: Copenhagen,in ti je izracunal cena za bencin(glede na drzavo in cene kjer bos mroal tankat),km, trajanje,kdaj najbolje pocivat,cestnine…. vse… sem ga pa zal pustila gori,tako da najbolje se je oglasit v kaki pc trgovini in povprasat za ta program,ker je res enkraten.

lep pozdrav.

Dvakrat:
1. Danska, Švedska, trajekt Finska, Finska gor, Švedska dol, Danska
2. Danska, Švedska gor, Norveška dol, Danska

Obakrat prečudovito, zanimivo, varno, vsi znajo angleško, veliko spanja čez noč na vlakih, saj so razdalje ogromne, spanje tudi v mladinskih hotelih ali kampih. Cene se mi zdijo višje kot pri nas.
Še bi šla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close