Skakanje vrstic pri XP-jih
Imam kar star PC. Nadgradil sem ga na 256 Mb rama, procesor pa je Pentium II z MMX 266 MHz.In na drugo particijo diska sem inštaliral XP-je. (na prvi še vedno W98) Ko npr v XP-jih, odprem Explorer, na tem odprtem programu vrstice skačejo z vso brzino gor in dol, tako da z miško ne morem kliknit-ujet, kar bi želel. Tudi če hočem npr. nastavit ločljivost monitorja iz 800×600 na višjo raven, ne morem, ker kazalec nori sem in tja. Je kriv prešvoh procesor, ali grafična kartica. Bi procesor PII 350 MHz pomagal?
Dragi moj Tomažek. Prav vse je prešvoh. Domnevam, da imaš tudi disk še stare generacije s 5400 obrati – kaj si torej tiščal dodatne rame noter, a? Dobro, za 98 ne rečem – bodo malce bolj živahni. Ampak, da si še xp-je tiščal gor, je malce huda, se ti ne zdi.
To je približno tako, kot bi v spačka montiral 1,6 mašino in se hotel vozit 200/h. Jok, brate, odpade.
Pujska počasi polni, potem ga razbij in si nabavi kakšen rabljen računalnik z Athlonom ali Sempronom – čist pocen ga boš dobil.
Potem se pa spet kaj javi tule. Boš bolj zadovoljen, pa vrstice bodo povsem pri miru.
Dobro, da nisi šel nalagat XP na Spectruma. Kje pa si vidu XP-je na 266 MHz mašini no?! Saj komaj win 3.11 sfolga. Če maš še kaj placa na disku, probaj namestit še Windows 2003, pa Internet Explorer 7 ne pozab. Pa zadnjo verzijo WinAmpa in PS Playerja. Pa DVD pekač liightscribe si vdelaj. Pol maš pa že skoro vse.
Forum je zaprt za komentiranje.