sivi lasnje zelo zgodaj
Lep pozdrav,
imam problem z lasmi in sicer, podedovano imam zgodnje sivenje las. Mama je bila siva ze zelo zgodaj (pri 19 letih; ne popolnoma, ampak precej). Pri meni pa so se posamezni sivi lasnje priceli kazati pri 17 letih. Zdaj sem stara 23 let in imam ze kar nekaj sivih las (predvesem spodaj pri usesih). Ker imam dolge lase, so pogosto speti v cop, takrat se na svetlobi (oz. kar vedno) posvetijo. Tudi po vrhu se obcasno pojavijo, le da so krajsi in se jih da odstranit.
Zakaj se pricne zgodnje sivenje? Kaj ga povzroci oz. pospesuje? Verjetno se sivenja ne da prpreciti? Pa se zato niti ne obremenjujem. Zanima me samo, kaksno barvo naj uporabim? Zaenkrat se se nisem barvala, rada pa bi pocasi zacela uporabljati barvo svoje naravne barve las. Zanima me predvesem zato, ker baranje baje zelo poskoduje lase in ker me bo spremljajo celo zivljenje bi rada uporabljala pravo barvo zame oz. za dolgotrajno barvanje. Nebi namrec rada suhih, zlomljenih, utrujenih las.
Najlepsa hvala za odgovor ze vnaprej.
Kar se sivenja las tice je res lahko podedovano, o vzrokih za prezgodnje sivenje pa je razlicnih teorij, da se sama v to ne bom spuscala.
Kar se barvanja las tice, mogoce poizkusi najprej s kaksnim prelivom (semi permanentno barvo/brez amoniaka) mesanico, s 3%, 2% ali celo 1,5% hidrogenom, ki bo prve sive lase pokrilo. S prelivom se lahko tako barvas kar nekaj casa in ti bo celo lase negoval. Seveda kasneje ne bo 100% pokritost sivih las, pa venadar je za zacetek zelo v redu.
Prelive, ki bi jih priporocala so: Wella-Colour Touch, L’Oreal – Diacolor,
Matrix-Logics, nasplosno so vse te dobre znamke za barvanje las, prav tako Joico, Keune, Paul Mitchell….Seveda govorim o profesionalni liniji v frizerskih salonih in ne iz proste prodaje.
Poizkusi tudi z profesionalnimi produkti za nego las, za kasnejso nego doma, ce se ne uporabljas.
Poisci salon in frizerja kateremu bos zaupala in ti bo sigurno znal svetovati se bolje tudi osebno.
Srecno!
Alenka Dirnbek
Prava naravna kana, je samo oranzna in ne unicuje las, jih odebeli in neguje. Ostalih primesi, ki jih prodajajo pod naravne kane, crna…ne bi svetovala.
Vse barve in prelivi se postopoma spirajo. Veliko pripomore blag sampon oziroma sampon, ki pomaga scititi barvo las. Temu se ne moremo izogniti.
Obisk pri frizerju je potreben pri barvanju na mesec in pol do dva oziroma po potrebi.
Pa saj, a ni lustno iti k frizerju in nekaj narediti zase, se malo razvajati?
Ta strosek vzamemo v zakup in na cem drugem privarcujemo, samo ne na sebi:-)
Srecno!
Alenka Dirnbek
Forum je zaprt za komentiranje.