Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Siva barva smetane

Siva barva smetane

Hojla!

Smo v velikih pripravah na peko torte za našo 4. letnico.

In ker si je ona zaželela mucka, pa še to ne kateregakoli, me zanima, če je ža kdo barval smetano na sivo? Nimam ideje, kako priti do sive barve!

Lep sončen pozdarv

Ašam

Sej niso vsi mucki sivi ….mogoče pa za hec roza???

Mogoče bi dobila sivo obarvano smetano, če bi jo sladkala s pravim vanilijevim sladkorjem, ki je take sivkaste barve.

lp, Maja

razmisljam,kako bi se obarvala smetana,ce bi ji dodala malo drobno zmletega maka!? bi vleklo malo na sivo ? lp petra

Bi sicer morala prej poskusiti doma (lahko pa poskusiš na res majhni količini smetane)… Po moje bi taka ne ravno metalik siva, ampak bolj umazano siva ratala, če bi zmešala oranžno in modro. No, vsaj zdi se mi, da bi morala siva nastat. Enak učinek, samo malo drugačen odtenek bi morda dobila z vijolično in zeleno barvo.

Seveda je začetna mešanica zelo močna in jo je potrebno razredčit in ustrezno popravit, če je ena izmed barv premočna (npr. prebitek morde izenačiš z oranžno). Kar nekaj poskusov bo po moje potrebno, ampak z mešanjem barv bi ti vsekakor moralo uspeti.

Veliko uspeha!

Lp, mishika

Se zahvaljujem za ideje.

Jutri pa se bo kuhinja spremenila v mešalnico barve.
Upam, da bo uspelo.

LP ašam

Tudi jaz bom drug teden pekla torto za r.d., pa me zanima, kako jo boš naredila, recept in oblika, ker bi jo tudi jaz spekla.
Hvala in lepo praznovanje.

Izdelavo torte-muce si lahko pogledata na tej strani…

Naša muca naj bi bila taka, ja. Samo en problem (poleg barve) imam še. Namreč tortni model je prevelik, da bi se izšlo za izdelano torto dat v hladilnik.
Moram malo še pregledat doma v čem naj spečem biskvit, da ne bo vse skupaj preveliko.

Naša muca je uspela tako dobro, da povabljeni skoraj niso verjeli, da smo jo sami naredili.
Sicer ni bila siva, ker mi ni uspelo zmešat sive barve, pa je bila potem svetlo rjava in ravno tako zanimiva in dobra.
Po vzorcu delat tole muco je bilo prav enostavno in hitro. Super, brez problema, tako da bo za december (naslednji rd) v pripravi zajec.

lp ašam

Hoj!

Za zajca sem jaz pri enih prijatelji-torto so naročili v slaščičarni- opazila eno zanimivo obliko.V bistvu spečeš okrogel biskvit in izrežeš iz njega ušesa,ki jih potem prestaviš malo višje.Uf sem tole zakomlicirala.Če želiš mi piši na mail,pa ti pošljem fotografijo,je zelo enostavno…

Sem iz pekovske familije. Tudi mi smo že delali sivo muco in preprosto namesto da se trudiš in mešaš barve, da dobiš sivo enostavno kupi črno barvilo za smetano. Preizkušeno. Jaz sem vedno znorela, ko sem hotela met črno barvo smetane, pa sem dobila sivo :))) Pa so mi razložle slaščičarke, da ni šanse, da je črna ker vedno pride ven siva. Upam, da sem ti pomagala: če ne za muca pa za zajčka :)))

lp, pepa

:)))))))))

Sem tudi mislila predlagati, pa se pri nas žal zelo težko do jedilnih barv (tiste osnovne v tubi izvzete) pride… Se pa vsekakor dobijo v Avstriji.

Lp, mishika

Super! :))))

Lp, mishika

Kje v Avstriji pa kupujete te barve in podobne zadeve?
Pri nas je res suša glede teh stvari. Tiste 4 barve v tubici so že pravo bogastvo….

LP ašam

Jaz sem jih kupila v Grazu tam ob Muri, kjer je ena majhna “lekarnica” oz. drogerija z naravnimi zelišči in podobnimi zadevami, imajo pa tudi jedilne barve v prahu v majhnih zavojčkih in sicer v res široki barvni paleti. Ena stane mislim da… okoli 1 evro? Ne vem več… Jih pa menda dobiš tudi v Celovcu in po moje v vseh večjih mestih – kje pa ne bi vedela. Vprašaj za kakšno drogerijo oz. trgovino s slaščičarskimi izdelki.

Lp, mishika

ašam, a si torto kaj prerezala in jo nadevala, a je bila samo ena plast? Tale muca res izgleda super, sem pa že sama razmišljala, kako bi izpadlo, če bi biskvit prerezala in dala vmes nadev.

Hoj!

Torta je bila enkrat prerezana in namazana. Trebuh in glaga normalno, kot namažam običajno, rep in ušesa pa malo manj, ker sem se bala, da se ne bi vse skupaj podrlo. Pa potem pritisnjeno skupaj in premazano s smetano. Super. Tako malo dela kot tokrat s torto še nisem imela.

Bomo še ustvarjali!

LP ašam

Hvala za info. Bom pogledala v Celovcu in to prav kmalu!

LP ašam

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close