Siva barva smetane
Bi sicer morala prej poskusiti doma (lahko pa poskusiš na res majhni količini smetane)… Po moje bi taka ne ravno metalik siva, ampak bolj umazano siva ratala, če bi zmešala oranžno in modro. No, vsaj zdi se mi, da bi morala siva nastat. Enak učinek, samo malo drugačen odtenek bi morda dobila z vijolično in zeleno barvo.
Seveda je začetna mešanica zelo močna in jo je potrebno razredčit in ustrezno popravit, če je ena izmed barv premočna (npr. prebitek morde izenačiš z oranžno). Kar nekaj poskusov bo po moje potrebno, ampak z mešanjem barv bi ti vsekakor moralo uspeti.
Veliko uspeha!
Lp, mishika
Naša muca je uspela tako dobro, da povabljeni skoraj niso verjeli, da smo jo sami naredili.
Sicer ni bila siva, ker mi ni uspelo zmešat sive barve, pa je bila potem svetlo rjava in ravno tako zanimiva in dobra.
Po vzorcu delat tole muco je bilo prav enostavno in hitro. Super, brez problema, tako da bo za december (naslednji rd) v pripravi zajec.
lp ašam
Sem iz pekovske familije. Tudi mi smo že delali sivo muco in preprosto namesto da se trudiš in mešaš barve, da dobiš sivo enostavno kupi črno barvilo za smetano. Preizkušeno. Jaz sem vedno znorela, ko sem hotela met črno barvo smetane, pa sem dobila sivo :))) Pa so mi razložle slaščičarke, da ni šanse, da je črna ker vedno pride ven siva. Upam, da sem ti pomagala: če ne za muca pa za zajčka :)))
lp, pepa
Jaz sem jih kupila v Grazu tam ob Muri, kjer je ena majhna “lekarnica” oz. drogerija z naravnimi zelišči in podobnimi zadevami, imajo pa tudi jedilne barve v prahu v majhnih zavojčkih in sicer v res široki barvni paleti. Ena stane mislim da… okoli 1 evro? Ne vem več… Jih pa menda dobiš tudi v Celovcu in po moje v vseh večjih mestih – kje pa ne bi vedela. Vprašaj za kakšno drogerijo oz. trgovino s slaščičarskimi izdelki.
Lp, mishika
Hoj!
Torta je bila enkrat prerezana in namazana. Trebuh in glaga normalno, kot namažam običajno, rep in ušesa pa malo manj, ker sem se bala, da se ne bi vse skupaj podrlo. Pa potem pritisnjeno skupaj in premazano s smetano. Super. Tako malo dela kot tokrat s torto še nisem imela.
Bomo še ustvarjali!
LP ašam
Forum je zaprt za komentiranje.