Najdi forum

sistem je počasen

Imamo nov računalnik, v katerem je procesor celeron 2,8 Ghz na AsRock matični plošči. Disk je 7200 sata, win XP home edition. Problem je v tem, da recimo windows media player za predvajanje mp3 pobere 100% procesorja. Obenem je zagnana tudi emule. Računalnik dela, ampak pri
takšni moči procesorja bi morale gladko teči vsaj tri manj zahtevne aplikacije, pa ne. Kaj nam je storiti?

Iztok

emule (podobno kot vsak drugi p2p program) po mojem mnenju ne sodi med manj zahtevne aplikacije.

Problem imaš z codecom, ne vem če imaš codec Xvid – potem ga odstrani
in zamenjaj z drugim, pa tudi sicer odstrani kodeke in jih zamenjaj,
pa bi moralo biti ok.
Če pa pogledaš Task Manager – pa napiši semkaj katera datoteka točno ti žre
cpu, jaz pa malce v črne bukle pogledam pa bo 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Zdravo!

Klemen, zelo prav si imel. Sicer ni bil taisti kodek kot si napisal, ampak
klmcodec instaliran preko instaliranega Xvid paketa (ki ni bil uninstalled-el stupido me). Xvid paketa ni nikjer več videti, klm paket pa sem odstranil in ponovno namestil voznike za samo za ene 5 vrst datotek. Zdaj je CPU na 25% pri približno istih aplikacijah.

A se da v par stavkih povedat približno v čemu je keč, ko govorimo o
požrešnih kodekih ? Mogoče bi zanimalo še koga.

Rogerju:
Mula racimo žre samo 5-7 % procesorja.
zahtevna aplikacija za proc je zame recimo Stainberg Nuendo z raznimi soft-synthi v 24bit, ko je treba že kar malo gledat da ni vse naenkrat prižgano in sproti konvertirat v Wav recimo 32 midi trackov… bla bla

Problem je v teh skupkih kodekov ker se ponavadi začnejo prepirat in pol več nič ne dela tako kot je treba

jaz uporabljam ffdshow in nikjer ni problemov 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close