sirup Legofer
Pozdravček, mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z jemanjem sirupa Legofer? Ginekolog mi ga je predpisal, ker sem v zadnjem mesecu nosečnosti postala slabokrvna. Rekli so mi, da moram po zaužitju spit vodo z limono ali pomarančo. Sem potem prebrala, da je res tisti C-vitamin glavni, da pride železo sploh v telo. In sem tako jemala.
AMPAK že po 3eh dneh me je sirup zaprl. Potem sem ga nekaj časa jemala samo enkrat na dan. Potem je bila nadomestna ginekologinja pametna, da če me je sirup zaprl, še ne pomeni, da sem se za 2kg zredila v 2 tednih in da naj pazim. (Halo, če ne grem na wc že 3 tedne normalno, kam pa naj izgine hrana??)
Potem sem čist prenehala z jemanjem, pa se je zopet pojavila vrtoglavica, ampak skozi cel čas jemanja me je oblivala grozna vročina. Najprej sem mislila, da zaradi vremena, danes, ko pa je primerna ohladitev (in sem zopet vzela sirup zjutraj), pa me že cel čas daje taka vročina (ne povišana tele. temp.) ampak, če bi se gola postavila na 10°, bi se najbrž še vedno potila.
Naj sploh preneham s sirupom, in si raje sama kupim v lekarni tiste vitamine za nosečnice, ki tudi vsebujejo železo, vitamine in folno?
Aja, krvni izvid za hemoglobin; moja vrednost je bila 109, meja pa je 120. (neke panike ni, ne, dokler se mi zopet ne začne sredi belega dneva vrtet v glavi)
Hvala za vaše predloge.
Poglej: ne igraj se. Jaz sem začela zaradi tega dobivati napade in na koncu sem pristala še na tabletah za srce.
To ni hec.če imaš hemoglobin tako nizek imaš potem tudi zelo nizko železo.
Kupi si sirup lacteon in ga pij večkrat dnevno zraven Legoferja[/quote]
Napade ste dobivali v času nosečnosti? Jaz sem imela vso nosečnost normalne vrednosti hemoglobina, zdaj na koncu, se mi je znižal. Nočem pa se polnit s tabletami in sirupi (sploh ne v nosečnosti), ki bi si jih sama odmerjala. Se mi pa ne zdi 109 Tako grozno nizka vrednosti; do 100 še ti dajo pri porodu epiduralno anestezijo.
Večina teh (pomanjkanje železa) tablet in sirupov povzroča zaprtje. MOgoče bi lahko probala sirup Floravital (Floradix) – to je ena in ista zadeva, s tem da je Floravital brezglutenski. Imajo ga v lekarnah, je pa naraven (zelišča).
Vsem, ki sem ga priporočala je pomagal, zaprti pa niso bili. Okus ima pa res zanič, po železu:)
Poglej: ne igraj se. Jaz sem začela zaradi tega dobivati napade in na koncu sem pristala še na tabletah za srce.
To ni hec.če imaš hemoglobin tako nizek imaš potem tudi zelo nizko železo.
Kupi si sirup lacteon in ga pij večkrat dnevno zraven Legoferja[/quote]
Napade ste dobivali v času nosečnosti? Jaz sem imela vso nosečnost normalne vrednosti hemoglobina, zdaj na koncu, se mi je znižal. Nočem pa se polnit s tabletami in sirupi (sploh ne v nosečnosti), ki bi si jih sama odmerjala. Se mi pa ne zdi 109 Tako grozno nizka vrednosti; do 100 še ti dajo pri porodu epiduralno anestezijo.[/quote]
otroku in sebi bolj škodiš s tem da ne vzemaš sirupa.pa saj to ni strup :/ res nekaterih ne razumem 🙁
Jaz bi sirup pila, zraven pa bi si za prebavo pomagala ali z Donatom (pitje večje količine mlačnega vsak dan zjutraj na tešče) ali pa res kot že ena zgoraj predlaga sirup Lactecon in dovolj drege tekočine, predvsem vode. Sirup Lactecon je namreč zadeva, ki veže vodo iz telesa v črevo in se na ta način poveča volumen blata, ki je tudi mehkejše, tako gremo lažje, se pa na njega črevo ne navadi, tako da je varno tudi za majhne otroke. Lp
Napade ste dobivali v času nosečnosti? Jaz sem imela vso nosečnost normalne vrednosti hemoglobina, zdaj na koncu, se mi je znižal. Nočem pa se polnit s tabletami in sirupi (sploh ne v nosečnosti), ki bi si jih sama odmerjala. Se mi pa ne zdi 109 Tako grozno nizka vrednosti; do 100 še ti dajo pri porodu epiduralno anestezijo.[/quote]
otroku in sebi bolj škodiš s tem da ne vzemaš sirupa.pa saj to ni strup :/ res nekaterih ne razumem :([/quote]
Otroku ne morem škodit, ker sem Jaz slabokrvna. In slabokrvna sem ravno zato, ker mi otrok vzame vse zaloge in njemu Nič ne manjka. Drugače pa hvala za nasvet.
Forum je zaprt za komentiranje.