Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sirova omaka za njoke

Sirova omaka za njoke

..kako to naredite?
Hvala

Na malo mleka raztopi sir, najboljše je, če daš več vrst naprimer malo tamarja, pa gorgonzole, pa še kakšno gavdo. Skoz mešaj, da se lepo enakomerno raztopi in to je to.

Jaz dam najprej malo maselca in potem na čisto malem ognju dodam razne sirčke, namaze itd. in nato dodam še malček mleka, da se vse lepo raztopi. Sicer mi je pa samo sirni namaz strašno pust tako da na koncu dam še zraven tuno iz konzerve.

Maselca?

Pa lahko potem to gratiniram, ali moram še kaj dodati pred tem? Sem nekje jedla gratinirane in so bile mnjami…..

na maslu prepražim svežo, neolupljeno, na koščke narezano zeleno bučko, sveže ali iz konzerve šampinjone (to dvoje lahko spustiš), dodam sladko smetano (obvezno od dukata), notri razpustim sire ki jih imam doma, najboljš gorgonzolo, nikoli in nič moke, dodam njoke, še malo zacmarim, prelijem v pekač in potrosim z naribanim sirom tre za deset minut na 230 da se hitro in lepo zapeče.

njam, njam.

si mi dala idejo za jutrišnje kosilo!

😉

Ali pa prepražiš kake gobe ali meso, zaliješ s sladko smetano in v njej raztopiš sirčke po želji. Začiniš s kakim peteršiljčkom, baziliko in dodaš njoke.

Mnjami.

jaz dam malo masla, da se stopi nato dodam v kozico kislo smetano in na koscke razdrobljeno gorgonzolo ter segrevam in mesam, da se stopi.

ni glih vrhunska kuhinja, mi je pa omaka vsec, se posebej takrat ko sem v casovni stiski

Jaz naredim bolj “alla moderno, hitro” vroče njoke stresem v ognjevarno posodo, vžgem pečico na 200, narežem sir na lističe, potresem po njokih, dam v pečico za 10 minut, da se sir stopi in malo povrhu zapeče…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close