Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Široki rezanci s tuno ?

Široki rezanci s tuno ?

Pozdravljeni !

Mogoče bi mi kdo zaupal recept za široke rezance s tuno ( lahko iz konzerve seveda ) ???

Hvala !

LP

Hej! Zmotila sem se in napisala recept pod Nekaj dobrega za kosilo namesto sem, kamor spada. Sorry! Babi

Jaz pa jih pripravim takole:
Tunino iz konzerve odcedim in jo dam v ponev, malo pogrejem in dodam sir z plesnijo ter sladko smetano (za kuhanje). Pustim, da se sir počasi razleze in se vse skupaj segreje. Istočasno posebej dam kuhat testenine (ponavadi uporabimo svedrčke ali kako drugo obliko) in na koncu dam te kuhanen testenine v ponev z omako. Vse skupaj premešam. Vsak si sam potrese z na drobno narezanimi začimbami (peteršilj, drobnjak, zelena, bazilika,…).
Tole je pripravljeno v 15 min oz. toliko, da se testenine skuhajo.

Jaz delam tuno s paradižnikovo omako. Na malo maščobe stisnem česen, dodam olupljen in razrezan paradižnik, sol in pokrito dušim cca. 30 min.
Dodam tuno, pogrejem, včasih še žlico kisle smetane in prelijem čez testenine. Pri nas ne marajo najbolj širokih rezancev, zato ponavadi vzamem kakšne druge testenine (svederčki so super).
Sem pa v tako omako dodala tudi že korenček in grah in gre skupaj.

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Podobno kot Vladka K., česen, tuna, kisla smetana – le brez paradižnika.

Natassa

mi smo svoje case veckrat delali siroke rezance z gorgonzolo in mortadelo. prakticno ni treba nicesar dodati,saj so okusi zelo “polni”. ne vem,zakaj jih zadnje case ne delamo vec !??? 🙂 petra

Mi delamo podobno kot vladka. Na oljčnem olju (čponavadi ga kar odcedimo iz konzerve) prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo, tuno iz konzreve, malce premešamo, dodamo paradižnik iz konzerve in bogato začinimo s origanom in baziliko ter ščepcem peperončinov.
Zraven pa ponavadi jemo špagete ali makarone.h

Pozdravljeni !

Smo naredili – se pravi skombiniral sem vseh “X” receptov in uspelo je….
Zadeva špila 100 %, malo igranja z začimbami in dobro gorgonzolo pa nimaš kaj falit !
Hvala vsem.

LP

Lahko uporabiš blitvo ali špinačo (tudi zamrznjena je še kar v redu, le odtaliti jo je treba pred kuhanjem)
za 3 osebe
300 g blitve
1 večja čebula
3 stroki česna
1 dl mleka
malo muškatnega oreščka
sol
tunina (vsaj ena ta velika pločevinka)
parmezan
——————————————
Narezano čebulo spražiš, dodaš že prej kuhano, odcejeno in na 3cm dolge trakove narezano blitvo in dušiš nekaj minut. Dodaš mleko, sol ter muškatni orešček in strt česen in kuhaš cca 10 minut. Odstaviš z ognja in dodaš tunino.
Skoraj obvezno je imeti zraven nariban parmezan.

Hej!
Jela je napisala tega z blitvo in tuno(mi je prihranila delo).Nadaljujem:

Testenine(makaroni) s tunino in smetano

Opomba: Italijani so zelo dosledni in imajo omake za dolocene testenine;zato sem dala v oklepaj.Seveda lahko uporabimo tiste, ki so nam vsec. Moj moz ima z morskimi sadezi najraje siroke rezance.

1 konzerva tunine, 2 zlici nasekljanega petersilja, 1 strok cesna, 4 zlice sladke smetane, 3 zlice olja, sol, poper…400 g makaronov
V kozico damo olje,nasekljan petersilj,cel strok cesna in tunino iz konzerve.Pristavimo nad sibkim ognjem in mesamo kaksnih 6 minut.Nazadnje primesamo smetano in prevremo.

Makaroncki s tunino in skuto

1 konzerva tunine, 200 g skute, 1/2 cebule,80 g olivnega olja, sol, poper, petersilj

Tunino in skuto damo v olje in razmesamo. Dodamo drobno nasekljano cebulo in med mesanjem pocasi prilivamo olje. Solimo in popopramo. Dobimo precej redko omako, kio je ne kuhamo.
Kuhane testenine prelijemo z njo, dodamo se petersilj.

Poletni fusilli s tunino in majonezo

konzerva tunine, dva zrela paradiznika,1/2 cebule

polivka : 4 zlice majoneze, 3 zlice mleka, 1 zlica sojine omake, za nozevo konico pekoce paprike, 1 zlica tabasca( ali sesekljanega feferona v olju),sol, poper

Testenine al dente prelijemo z mrzlo vodo; dobro odceodcejene stresemo v skledo, dodamo nadrobljrno tunino in na majhne rezine narezan zrel in semen ociscen paradiznik ter drobno nasekljano cebulo.
Vse sestavine za polivko dobro razmesamo in vlijemo na testenine.
To jemo hladno.

Rigatoni s tunino v kremni omaki

konzerva tunine. prgisce petersilja in bazilike, 1/2 kozarca olja, sok 1 limone, 2 jajci, 2 stroka cesna, sol, poper

2 jajci skuhamo v trdo. Vse ostale sestavine damo v mesalnik z narezanima jajcema in zmesamo v kremo. Tople testenine prelijemo z omako in takoj ponudimo.

Spageti s tunino in kaprami

kobzerva tunine,2 zlici olivnega olja,sok pol limone, 1 zlica kaper, origano, sol, poper

Tunino nadrobimo;pustimo tudi olje iz konzerve. Zmesamo z oljem in limoninim sokom.
To umesamo v hladne spagete, dodamo se kapre, origano, sol in poper.
Dobro premesamo in ponudimo ohlajeno.

Vsi ti recepti–nic posebnega, zelo preprosto, kot je preprosta it. kuhinja, je pa okusno.

Piratski spageti so pa tisti, ki jih imam najraje.Sestavine za omako:skoljke,skampi in se drugi raki,kalamari in sipice, cesen, petersilj, vino, malo pekocega feferoncka.Vcasih tudi zrel paradiznik
Ce ni svezih sestavin – pa tiste iz konzerve ali zamrznjene.

Zdaj sem pa ze utrujena. Nocko Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close