SIRIJA
Ko malo čekiram, kako je kaj z vizo za vstop v Sirijo, se mi vedno bolj dozdeva, da jo je na meji s Turčijo povsem lahko dobiti, no ja, morda nekaj ur čakalne dobe. Sprašujem, ali je komurkoli uspelo priti v Sirijo na ta način ali če koga pozna, ki mu je to uspelo. Jasno, da me zanima tudi tista slaba stran, če je bil kdo zavrnjen.
Lahko jo urediš tudi “spotoma” v Beogradu, če greš mimo. Jaz sem jo predlani urejala preko DHL (se mi ni dalo v BG osebno) in so mi v BG rekli, da bi jo dobila v istem dnevu, če bi osebno tja prišla. Sicer pa bi se tudi jaz rada kmalu spet odpravila v Sirijo in me zelo zanima, kako je z urejanjem vize na meji oz. letališču (odpade zamudni opravek in kar nekaj stroškov). Tako da – Vojc poročaj, ko se vrneš. Pa na polno uživaj v krasni Siriji!
na letaliscu dobis vizo. mal pojasnjevanja, kje je slovenija, ce si sama, mal tezijo zakaj si prisla, kaj delas … pri meni je trajalo cca 20 minut. pol pa “welcome to syria” 🙂
tudi na mejnih prehodih bi jo uradno morala dobiti. sem srecala kar nekaj ljudi, ki so jo dobili, tako da ne vem, zakaj je slovenci ne bi …
Sama potujem v Sirijo 7.5. Vizo sem uredila na Dunaju,(stala je 26 eur) kjer so ful komplicirali, iskali so stampiljko ce bi slucajno obiskala ze Izrael, potem vize ne dobis… tako so mi pojasnili, na konzulatu mi je dal vedeti, da so verjetnosti , da v Damasku ne dobim vize in me lahko posljejo nazaj. .. v glavnem slisala sem ze vsemogoce informacije, tako da sem sama sla iskat vizo kar na Dunaj.. iz Sirije pa potem naprej potujem v Jordanijo, kjer ni problema, vizo dobis na meji… to so moje inf. lp Bonja
Zal vize ne dobis isti dan, jaz sem cakal 4 dni, mogoce ce prosis, ce so lahko hitri jo dobis, ne vem, tezko recem. Delajo pa samo do 13h, tok v v ednost, ker na internetu pise, da delajo do 14h, kar ni res. Letim iz Ljubljane – Istanbul – Damask. Potem bom 7 dni v Siriji in pocasi se bom premikala proti Jordaniji, domov letim pa iz Jordanije – Aman. Karto sem vzela na STA, pred 3 meseci, ko je bila se dokaj ugodna. 17 dnevna. Uzivaj, lp Bonja
Eto, pa še ena dobra novica in informacija za tiste, ki boste še šli v to deželo. Nič ne bom čakal.Pravkar sem govoril z oddelkom za vize na sir. ambasadi: za Slovence se viza dobi na meji. 100% in brez problemov, kdor pa jo pride iskat na Dunaj, ima težave s čakanjem. Naj razume, kdor more, toda tokrat je izid v popotniško korist.
Torej, konec junija na pot.
Zmeraj znova me pogreje, ko slišim za te kolobocije z izraelskimi žigi. Pa kaj za vraga imajo od tega? Ali pa grški policaj, ki je mojemu možu prečrtal makedonski žig in ga nesebično poučil, da Republika Makedonija ne obstaja. Bivši Ali En bi rekel: who’s the real Kekec?
Sicer pa oba uživajta, pa kaj napišita o Siriji. Tudi mene mika.
Zdravo,
še bolj prepozno, ampak vseeno: vizo za Sirijo se dobi na meji brez težav. Trenutno (konec maja 2010) stane viza za en vstop 33 usd, tranzitna viza za 3 dni pa 25 usd, plačljivo v usd. Vizo se brez težav (z morda malce čakanja) dobi tako na meji s Turčijo kot na meji z Libanonom.
Za več informacij – npr. o prevozih – kontakt na mattyazz@gmail.com.
LP vsem!
Matjaž
Pozdravljen.
Zame tvoje informacije niso nič pozne, saj bi se rada julija odpravila na potovanje po Siriji. Zanime me če si mejo s Turčijo prečkal z lokalnim prevozom in kako je potem z vizo, saj avtobus verjetno ne čaka, da si jo potniki uredijo?
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.