Najdi forum

sredi avgusta letim v Sirijo za 14 dni. A ima kdo kakšne info iz prve roke, če se da na njihovih bankomatih dvigati denar z našo (cyrus-maestro) bančno kartico? Če ne, kako je z menjavo denarja?
A bi blo za eno low budget varianto ~40 eur na dan dovolj, za spanje, hrano, vstopnine, lokalne prevoze…

Zdravo

Z ženo sva bila v Siriji za prvomajske praznike.

Denarja nisva dvigovala na bankomatih, sva imela s seboj €.Menjaš jih v vsaki banki brez problema.Enkrat sva menjala tudi v menjalnici, kjer je malo slabši tečaj.

Če si študent se ti splača urediti mednarodno študentsko kartico, ker imaš pri vseh vstopninah 90% popusta.

Vstopnine po znamenitostih so 3 oz. 1$.1 dolar je bil 50 sirskih funtov.
Prevozi z majhnimi kombiji so zelo poceni.Ker je zelo varno sva midva tudi velik štopala in spoznala veliko domačinov.

Z 40€ boš z lahkoto prišel skozi, razen če nebi rad spal v nekih hudih hotelih.
Če te še kaj zanima kar vprašaj.
LP

Jaz sem bila tam lani za prvomajske. Tudi nisem dvigala s kartico, s sabo sem imela am. dolarje. Prenočišča se je dalo plačat z obojim. Low budget hoteli (soba za 2 s svojo kopalnico!) so stali od 12 do največ 35 usd (to je bil že luksuz zame). Povprečno kosilo za dva v povprečnih restavracijah je bilo od 1.500 do 2.500 sirskih funtov. Kebab na ulici se mi zdi da je bil ok. 20 funtov. Vstopnine pa z ISIC izredno poceni (od 20 do 100 SIT), prevoz tudi zelo poceni (velik avtobus Damask-Palmira ok. 100 sirskih funtov). Mislim, da bo 40 evrov na dan težko zapravt. Napisala sem različne valute, kot so mi ostale v spominu.

Hvala za odgovore. Torej € s sabo pa bo. 40€ na dan je tisti maximum, ki bi ga lahko zapravil s tem da je tu not všteto spanje, hrana, prevozi, vstopnine, pa da si včasih lahko brez skrbi kaj privoščim.
A v Quneitri je mogoče kdo bil? Kako je z dovoljenjem za tja, se ga dobi v Damasku?
Priporočate kak poceni hotel za prvo noč v Damasku, tja namreč priletim ob pol dveh zjutraj.
LP

V Quinetri midva nisva bila, sva pa srečala enga Japonca, ki je bil tja namenjen. Baje se dobi dovoljenje v Damasku (kje točno, piše tudi v LP). V Damasku so 3 low budget hoteli zelo blizu eden drugemu, dva na isti uličici – Al haramain in Al rabie (ulica je Sharia Bahsa, predel mesta pa Souk Saroujah, nekaj takega), eden je Al Ghazal par minutk stran. Iz te ulice imaš 10 min peš do starega dela Damaska. Ponoči so uni hotelčki sicer zaklenjeni, vratar pa spi na jogiju takoj za vhodnimi vrati. Malo razbijaj po vratih, da se zbudi.

Jaz imam LP Middle east. V njem je okrog 60 strani o Siriji, vendar Quenitra ni omenjena.

Nabavi si LP Syria & Lebanon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close