Sirija
Jaz sem bila tam lani za prvomajske. Tudi zelo priporočam! Letela iz Ljubljane preko Budimpešte z Malev. Karta je bila okrog 100 SIT (če bi jo kupila več kot 3 tedne pred odhodom, bi bila kar občutno cenejša). Najbrž bo konec oktobra vreme še OK, le ponoči zna biti hladneje. Za pogledat osnovne stvari rabiš pribl. 14 dni časa, denarja pa poleg karte zelo malo, saj so nočitve, prevozi in hrana zelo zelo poceni. Ljudje so zelo prijazni, prometne povezave zelo učinkovite. Za stvari, ki so bolj oddaljene od javnega prevoza (npr. mrtva mesta) se splača najet šoferja&taxi (za en dan pribl. 20-25 USD, odvisno, od kje greš). Uživaj!
sem se sama odpravljala tja avgusta, pa bo menda prevoče. Še ne vem. karta 360 evrov je pri Turkish preko Itanbula iz Lj, Z Malevom pa malenkost dražja. Možno bo potem kaj cenejša, ker se že precej zasedene za moj termin. Za vizo sem klicala v Beograd, oni pravijo, da je bolje, da jo imaš pred odhodom. stane 30 evrov. Nato sem klicala na KOmpas (jo urejejo na Dunaju) in stane 26 evrov, in nekaj čez 30 računajo za psredovanje. Zaslediti je bilo že pisanja, da vizo lahko dobiš na vstopu, vendar je izgleda to odvisno od sreče.
b.
Vem za nekoga, ki je vizo letos aprila dobil na letališču, vendar obstaja določeno tveganje, da je ne dobiš. Avgusta je res prevroče, že prve dni maja se je počasi začelo zelo ogrevat. Jaz sem vizo rihtala v Beogradu preko DHL. Poštnino kar mastno zaračunajo (pribl. 40 tisoč SIT), ampak sva bila dva … Za letalske karte poglej kar na spletno stran od Maleva ali Turkish. Tam pa ne pozabi za vsako stvar vprašat, koliko stane, preden jo kupiš 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.