Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Siol TV – priklop na računalnik

Siol TV – priklop na računalnik

Odločam se za Siol TV. Na njihovi spletni strani sem prebrala, da TV komunikator, ki ga ponujajo po subvencionirani ceni (Sagem) omogoča priklop na osebni računalnik (računalnik mora imeti video vhod).

Nisem ravno računalniški strokovnjak (priznam, ne vem, kako izgleda video vhod), zato sem v Telekomovi trgovini gospodiča za pultom vprašala, ali je kabel (scart – video vhod) priložen in kako sploh ta vhod izgleda. Torej, jaz vprašam za jabolka, ki jih oglašujejo, gospodič mi pove, da jih nimajo (beri: trdi, da priklop na računalnik ni možen), in razloži, da ima on itak raje hruške (on gleda TV kar preko interneta, zato je to, kar želim, itak brezveze).

No, morda mi boste vi pomagali. Imam dva računalnika – vhoda, za katera “sumim”, da bi znala biti video vhoda, pa sta v priloženi slikici – namizni računalnik ima na grafični kartici “klasični vhod, digitalni vhod in še en okrogli črni vhod (se opravičujem za visoko strokovnost izrazov), prenosnik pa ima en okrogel rumen vhod.

In sedaj vprašanje: ali bi na katerega od teh računalnikov lahko priklopila Siolov komunikator in kakšen kabel bi rabila (kaj naj rečem v trgovini, da me bodo razumeli)?

p.s. da pojasnim še tisto, kar se je Telekomovemu gospodiču zdelo brezveze: včasih, ko delam na enem compu, bi na drugem s kotičkom očesa gledala kako pogovorno oddajo, dnevnik ali pa kaj podobnega… Domnevam, da bo slika boljša, kot če gledam preko interneta….

Hvala za odgovore.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

O, ti moja draga Štajerka, si pa res naletela na pravega kekca v štacuni. Tisto, kar ti gledaš za mašino so najbolj verjetno izhodi in ne vhodi. Odvisno od tega, kakšna je tvoja grafična kartica, ali ima le TV out ali tudi TV in.
Sicer pa se za priklop kamere ali drugih video naprav uporabi t. i. firewire priključek. Kartico lahko tudi dokupiš. Preberi si malo tule:

Ok, preko firewire priključka bom torej lahko povezala prenosnik.

Kaj pa drugi računalnik? Šla sem pogledat na škatlo od grafične kartice (Gigabyte Radeon X1300) – piše tudi ATI AVIVO (a bi to lahko pomenilo Video in, Video out?), med opisom pa: DVI-I and TV-Out, S-Video to HDTV (Ybrbc) Cable bundled. A bi šlo s tem kablom:

(ženske smo bolj vizualno usmerjene – moramo videt, pol pa vemo, če paše 🙂

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Žal, grafična Gigabyte Radeon X1300 nima Video-in. tisti AVIVO pomeni tole: Lahko pa dokupiš kakšno TV-kartico (cene so dokaj nizke- odvisno od potreb).

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close