Sinusi
Kaj vam najbolj pomaga?
Mene zadnji mesec napar dni prime zelo mocna bolecina nad celom, ko sklonim glavo ali pocepnem, ali ce se malo nagnem naprej. Prav stiska me. Vcasih so me bolj boleli maxilarni sinusi in obrvni del. Zdaj pa bolj glava zgoraj. Zacne se pa pred glavobolom, da mi nosnica zatece in boleca na otip, bolece ko piham iz nosu.
Pomagam si z trakom na glavi, ki greje celni del. Toplim cajem ter sinupret tbl.
Mogla bi pocivat, pa zaradi obveznosti mi ne znese.
Kaj vam pomaga, najbolj?
Hvala. ?
Jaz si poleg pregrevanja izdatno spiram s fiziološko, od ene nosnice v drugo pa obratno, pa glavo nazaj nagnem. Kaj več v lastni režiji že ne moreš narediti. Pri meni gre zadeva potem še v del za ušesi, zatilje, peče kot pes, takrat sem potem ponavadi kmalu pri zdravniku.
Pa ne sklanjaj se, če ni nujno potrebno..zavezat čevlje, vem, ja, grozljivka.
Mami treh zverc, 23.02.2022 ob 14:01
Jaz si poleg pregrevanja izdatno spiram s fiziološko, od ene nosnice v drugo pa obratno, pa glavo nazaj nagnem. Kaj več v lastni režiji že ne moreš narediti. Pri meni gre zadeva potem še v del za ušesi, zatilje, peče kot pes, takrat sem potem ponavadi kmalu pri zdravniku.
Pa ne sklanjaj se, če ni nujno potrebno..zavezat čevlje, vem, ja, grozljivka.
Sem imela ze pred leti, celni in max del. Ves ko ti zdravnik potrka po max delu levo in desno od nosu ter nad obrvmi in tik nad nosom. Pa ko zaboli.
Takrat mi je priporocala v bolnici ravno to. Sem imela pri nevro pregled in potozila za sinuse, ki mi jih je potrdila.
Ce imam gor fašo na celu je boljse.
Mi pa zna nagajat ta vetercek zunaj in prehod iz zime na pomlad, ko je sonce ki greje in popiha ta bolj hladen zrak. Prehod.
Ne vem al je tudi alergija. Nosnici sta trdi in boleci na otip.
Ej, glavo vedno nagnemo malo dol ko jemo, posodo pomivamo ipd. Non stop.
Mene bolj zanima kaj od domacega vam pomaga.
Moj oce je imel hude tezave s sinusi pred leti, bil na bolniski veckrat, pa non stop grel glavo in celo s kapo ter toplimi obhladki.
dfasdsa, 23.02.2022 ob 15:06
Nasodren pomaga pri simptomih. Če je že vse vneto nujno tudi antibiotiki.
Glede vzroka pa: mogoče je alergija, zdaj je leska v zraku in je zelo alergena.
Mozno da je oboje.
Oci me malo pecejo in zjutraj so se mi zdele kot obrobljeno rdece.
Ko sem se hodila testirat za pct iz nosu( raje sem videla iz zrela kjer je bilo mozno)mi je nos zatekel po eni uri. Rekli so da je verjetno to neka alergija, ker nadrazi sluznico.
Bom pozorna na lesko.
Kot studentka sem imela atopicni dermatitis. Bila sem tudi ves mesec na dermatoloski v bolnici ker mi je spomladi zatekel obraz, delno ustnice, srbelo me je po obrazu, oceh lasiscu. V bolnici niso mogli ugotovit kaj mi je. Ko so me spustili ven na sprehod okrog bolnice ali do faksa na kolokvij, ko sem prisla nazaj notri bi se vsa spraskala in so mi dali une bele rokavicke.? Ves mesec sem bila pri njih na korenju od zsjtrka do vecerje. Korenckov sok, korencek z rizem, korenckova juha, korenckova solata. Niti koscek coko nisi smel pojesti, ne zvecilnega. Nic samo korenje.?
Forum je zaprt za komentiranje.